30.09.2010. / 19:35

Autor: Ana Smrečki

Josipović neizravno poručio: Lijepa naša ne smije biti zemlja mafijaša

U širokom luku odgovore su izbjegavali ministri koji su izlazili iz Banskih dvora nakon sjednice Vlade. Božo Biškupić o 'crnoj blagajni' HDZ-a ne zna ništa i nikog se ne boji, jer poručuje, nije sudjelovao u sumnjivim radnjama. Kalmeta se pozvao na nultu toleranciju koju provodi premijerka Kosor

U širokom luku odgovore su izbjegavali ministri koji su izlazili iz Banskih dvora nakon sjednice VladeU širokom luku odgovore su izbjegavali ministri koji su izlazili iz Banskih dvora nakon sjednice VladeU trenutku kada je Mladenu Barišiću određen jednomjesečni istražni zatvor, na Markovom trgu zasjedala je Vlada. Novinari su opkolili zgradu, no uzalud, jer reakcija na uhićenje glavnog HDZ-ovog rizničara i dalje nema. Hoće li izbaciti Barišića iz HDZ-a nije željela odgovoriti premijerka Kosor nakon otvorenja međunarodne konferencije o poticanju izvoza. Zamolila je novinare da ju puste da barem kavu popije na miru.

Slično su osječki novinari doživjeli od predsjednika Josipovića koji je danas u Slavoniji otvorio gospodarski sajam. Tek je neizravno poručio da Lijepa naša ne smije biti zemlja mafijaša. U širokom luku odgovore su izbjegavali ministri koji su izlazili iz Banskih dvora nakon sjednice Vlade. Božo Biškupić o 'crnoj blagajni' HDZ-a ne zna ništa i nikog se ne boji, jer poručuje, nije sudjelovao u sumnjivim radnjama. Kalmeta se pozvao na nultu toleranciju koju provodi premijerka Kosor.

Na tvrdnje SDP-ovaca da je HDZ kriminalna organizacija poručuje: To su gluposti i nebuloze! Pitanja na temu Mladena Barišića nisu nimalo sjela ministru Šukeru. Na pitanje je li ikada poslao unutarnju kontrolu u Carinsku upravu, Šuker je ljutito poručio da institucije moraju raditi svoj posao. Slično tvrde i HDZ-ovci s druge strane Markova trga. Andriju Hebrang smeta generalizacija svih HDZ-ovih članova.

Ivan Jarnjak o crnom fondu unutar HDZ-a ne zna ništa, poručujući da su se sve izborne kampanje financirale transparentno, što je utvrdila i unutarnja revizija. Istodobno, HDZ-ovci su odlučili da Barišića neće izbaciti iz stranke, poručujući da bi se time prejudicirala njegova krivnja. Glavni tajnik Branko Bačić zaključuje da to što je Barišić pritvoren, prema Statutu HDZ-a, nije razlog da ga se briše iz stranke.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
25/6/10

vidra, 01.10.10. 06:27

Vjerujem Josipoviću, ali stalno razmišljam o njegovom krivo odabranom zanimanju. On je po meni zalutao u politiku. Takvi ljudi su rijetki u politici. Dobili smo predođbu da političar mora biti muljator na kvadrat.On to nije i zato mi izgleda kao svemirac među sadašnjom političkom elitom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika