04.10.2010. / 21:50

Autor: Ana Smrečki

Ministar Šuker optimističan: Rashodi se u izbornoj 2011. godini neće dirati

U Vladi se u 2011. godini planiraju držati odluke o zamrzavanju ukupnih rashoda države. Taj je iznos definiran još ovogodišnjim proračunom, a iznosi 122 milijarde kuna. Stručnjaci su prema takvoj procjeni skeptični

Ministar financija Ivan ŠukerMinistar financija Ivan ŠukerU išćekivanju konkretnih rezultata izlaska naše zemlje iz krize, ministar financija Ivan Šuker najavio je da će proračun za sljedeću biti donesen na vrijeme, poručivši da bi BDP trebao biti oko jedan i pol posto, javlja HRT. Glavni ciljevi idućeg hrvatskog proračuna bit će disciplina, odgovornost i učinkovitost, ocjenio je Šuker nakon Međunarodne konferencije o upravljanju proračunom.

Naglašava da su za stabilan proračun, osim donošenja Zakona o fiskalnoj odgovornosti, potrebni vizija, sigurni izvori prihoda i politička volja da se provedu reforme u javnim financijama. Ministar Šuker još nije spreman otkriti detalje prijedloga proračuna za 2011. godinu. Ipak, jedno je sigurno, u Vladi će se držati odluke o zamrzavanju ukupnih rashoda države.

Taj je iznos definiran još ovogodišnjim proračunom, a iznosi 122 milijarde kuna. Stručnjaci su prema takvoj procjeni skeptični, budući da se radi o izbornoj godini u kojoj se očekuje skromna stopa gospodarskog rasta, pa sumnjaju da će se to obećanje i održati. O prijedlogu proračuna za iduću godinu, Vlada će, zaključuje Šuker raspravljati do kraja 2010. godine.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 04.10.10. 22:43

Koji je to blefer, taj krmak debeli. Samo mulja a nema pojma što će biti. I možeš se slikati, on je taj koji je rogat i svima može reći da lažu no ako njemu netko kaže da laže taj je najebo.
Al neće dugo...
"Tko bi gori sad je doli, a tko doli gori ustaje!" reče Gundulić i bi u pravu...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika