06.10.2010. / 15:49

Autor: Nacional.hr

Naftna kompanija potvrdila: 'U Jemenu je ubijen ekonom OMV-a'

OMV trenutno ne vidi političku poveznicu sa ubojstvom koje je počinio jemenski zaštitar

Foto: ReutersFoto: ReutersZaposlenik podružnice austrijske naftne kompanije OMV ubijen je u terorističkom napadu u Sani, glavnom gradu Jemena. Iz kompanije OMV potvrdili su tijekom današnjeg dana da je teško ozlijeđeni francuski državljanin, izvođač radova za OMV, danas preminuo u bolnici u Jemenu. "Francuski je državljanin bio zaposlen kao ekonom za OMV. Tvrtka OMV izražava duboko žaljenje zbog ovog tragičnog gubitka.

Druga ozlijeđena osoba je britanski državljanin, izvođač radova OMV-a, koji je trenutno pod medicinskom skrbi u bolnici u Sanaai. On je zaposlen kao stručnjak u OMV-ovom uredu u Jemenu", istaknuli su u priopćenju iz OMV-a. Odgovorne vlasti i policijske snage nalaze se na mjestu nesreće te istražuju ovaj tragičan incident koji se dogodio danas u 9:00 sati po lokalnom vremenu. OMV trenutno ne vidi političku poveznicu sa ubojstvom koje je počinio jemenski zaštitar. OMV je u izravnom kontaktu s tvrtkama podizvođačima i veleposlanstvima kako bi pružio punu potporu.

OMV je u Jemenu aktivan od 2003. godine. Jemen je dio OMV-ove ključne regije na Bliskom Istoku te trenutno proizvodi 6.500 boe/d (barela ekvivalenta nafte dnevno) iz naftnog polja Haban koje se nalazi u Bloku S2 u središnjem Jemenu. Tvrtka ima podružnicu u Jemenu i ima visoki stupanj ograničenja putovanja za zaposlenike na lokaciji.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika