07.10.2010. / 09:21

Autor: Hina

U Beču monumentalna izložba Michelangelovih crteža

Zamisao autora izložbe bila je usredotočiti se na Michelangelovu vještinu prikazivanja ljudskog tijela "u koje je ubrizgao takvu snagu i moć kako to nitko do njega nije učinio"

Michelangelo BuonarrotiMichelangelo BuonarrotiBečki muzej Albertina priređuje izložbu s više od 100 Michelangelovih crteža, što će biti najveća izložba tog renesansnog majstora u zadnjih 20 godina, objavili su organizatori u srijedu, dan prije svečana otvorenja.

Zamisao autora izložbe bila je usredotočiti se na Michelangelovu vještinu prikazivanja ljudskog tijela "u koje je ubrizgao takvu snagu i moć kako to nitko do njega nije učinio", navodi kurator Achim Gnann.

Albertina je za izložbu posudila crteže iz Galerije Uffizi u Firenci, iz muzeja Metropolitan u New Yorku te Louvrea u Parizu.

Posjetitelji će moći vidjeti i skice za Michelangelove freske u Sikstinskoj kabeli, ali i njegove najranije crteže.

Renesansni umjetnik Michelangelo Buonarroti (1475.-1564.), stvorio je više od 20.000 crteža, od kojih je oko 600 sačuvano.

Izložba je otvorena do 9. siječnja.

Vezane vijesti

„Kako preživjeti rat“

„Kako preživjeti rat“

U povodu 70. obljetnice ustanka u Hrvatskom zagorju večeras je u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu otvorena izložba „Kako preživjeti rat“. Autor izložbe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika