08.10.2010. / 09:04

Autor: Hina

Lilienfeld: Izložba djela hrvatskih umjetnika

Iz Hrvatske na izložbi je izloženo 11 djela kipara Alema Korkuta, Sandre Vitalić, Jagode Buić i Zlatka Kesera, iz privatne zbirke austrijskoga kolekcionara Alfreda Brogyanyja. Izložba je otvorena do 31. listopada

Jagoda BuićJagoda Buić"Suvremena umjetnost srednje Europe: Donja Austrija - Hrvatska - Slovenija" naslov je izložbe otvorene u četvrtak na večer u prostoru gotičkog dormitorija samostana Lilienfeld u Donjoj Austriji, na kojoj su predstavljeni i umjetnički radovi četvero hrvatskih umjetnika: Alema Korkuta, Sandre Vitalić, Jagode Buić i Zlatka Kesera.

Izloženo je pedesetak umjetničkih radova dvanaest umjetnika iz Donje Austrije, Hrvatske i Slovenije. Izložba obuhvaća široki raspon umjetničkog stvaralaštva od grafike, slikarstva, kiparstva do fotografije.

"Umjetnost ne treba tumača i ne poznaje granice" rekao je otvarajući izložbu bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek, istaknuvši važnost povezivanja i partnerstva koje je nadvladalo sve povijesne nedaće i teškoće na prostoru srednje Europe. "To je prostor s velikim potencijalom, posebice kulturnim, što je dokaz i ova izložba", rekao je Busek.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Zoran Jašić pozdravio je "hvale vrijednu inicijativu predstavljanja bogatstva umjetničkog stvaralaštva u jačanju daljnjeg dijaloga i povezanosti u susjedstvu".

Iz Hrvatske na izložbi je izloženo 11 djela kipara Alema Korkuta, Sandre Vitalić, Jagode Buić i Zlatka Kesera, iz privatne zbirke austrijskoga kolekcionara Alfreda Brogyanyja. Izložba je otvorena do 31. listopada.

U sklopu inicijative "Srednjoeuropski ciklus - udaljene blizine" u proteklih pet godina predstavilo se u Lilienfeldu oko 60 umjetnika iz država srednje Europe s više od 200 umjetničkih djela.

Projekt je počeo predstavljanjem suvremene umjetnosti Češke, Slovačke i Mađarske u svrhu povezivanja zemalja srednje Europe, rekao je voditelj Srednjoeuropskog ciklusa i direktor Zemaljskog muzeja Donje Austrije Carl Aigner.

Vezane vijesti

„Kako preživjeti rat“

„Kako preživjeti rat“

U povodu 70. obljetnice ustanka u Hrvatskom zagorju večeras je u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu otvorena izložba „Kako preživjeti rat“. Autor izložbe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika