08.10.2010. / 15:09

Autor: Hina

Mađarski premijer uvjerava: Kriza izazvana istjecanjem toksičnog mulja je pod kontrolom

Razina pH u Dunavu u petak ujutro bila je neznatno viša od normalne, no nema štetnoga utjecaja na ekosustav druge najdulje europske rijeke. Europska povjerenica za izvanredne situacije, Bugarka Kristalina Georgijeva trebala bi krajem tjedna doputovati u Mađarsku

Viktor OrbanViktor OrbanMađarski premijer Viktor Urban u petak je izjavio kako je kriza koju je prouzročilo istjecanje toksičnog crvenog mulja iz tvornice aluminija pod kontrolom te da Dunav ne bi trebao biti ozbiljnije zagađen.

"Dobra novost je da smo kriznu situaciju uspjeli staviti pod kontrolu", rekao je Urban koji boravi u Sofiji. "Borimo se kako bismo smanjili opasnost po okoliš. Uspjeli smo staviti pod kontrolu i stanje na Dunavu", kazao je Urban nakon sastanka s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim.

Razina pH u Dunavu u petak ujutro bila je neznatno viša od normalne, no nema štetnoga utjecaja na ekosustav druge najdulje europske rijeke. Europska povjerenica za izvanredne situacije, Bugarka Kristalina Georgijeva trebala bi krajem tjedna doputovati u Mađarsku, rekao je premijer Orban. Mađari su u četvrtak navečer službeno zatražili europsku pomoć, a Georgijeva je pozvala sve zemlje članice EU-a da na mađarski poziv velikodušno odgovore.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika