10.10.2010. / 11:33

Autor: Hina

Mađarska: Smanjena opasnost od novog izlijevanja toksičnog mulja

Ukupno je angažirano približno 900 radnika i stručnjaka na različitim poslovima izgradnje, uklanjanja i čišćenja. Tome treba pridodati između 700 i 800 dobrovoljaca

Foto: ReutersFoto: ReutersPukotina u stijenki rezervoara toksičnog crvenog mulja koja je popustila 4. listopada izazvavši najveću ekološku katastrofu u povijesti Mađarske, nije se povećala te se opasnost od drugog pogubnog izlijevanja smanjila, izjavio je u nedjelju ujutro čelnik službi za borbu protiv katastrofa Tibor Dobson.

"Pukotina sa sjeverne strane rezervoara stabilizirala se, popravak je u tijeku i nismo uočili nove pukotine", kazao je Dobson i naglasio da se gradi nova brana u Kolontaru. Temelji su postavljeni u subotu, a u nedjelju su deseci radnika prionuli poslu širenja i podizanja brane, kazao je on dodajući kako imaju sreće s lijepim vremenom.

Ukupno je u toj zapadnoj mađarskoj regiji angažirano približno 900 radnika i stručnjaka na različitim poslovima izgradnje, uklanjanja i čišćenja. Tome treba pridodati između 700 i 800 dobrovoljaca.

Pukotina je u subotu izazvala bojazan od "vjerojatnog" drugog izlijevanja toksičnog crvenog mulja, nakon onog u ponedjeljak, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

Podaci o stradalima u izlijevanju crvenog mulja nakon pucanja rezervoara tvornice aluminija u ponedjeljak govore o sedam mrtvih i 150 ozlijeđenih, od čega su dvoje u kritičnom stanju, te o jednoj nestaloj osobi.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika