Objavljeno u Nacionalu br. 778, 2010-10-12

Autor: Orhidea Gaura

NOVI KANDIDAT ZA PREUZIMANJE SPLITSKOG ŠKVERA

Ruski odvjetnik nudi 300 milijuna dolara za razvoj Brodosplita

OLGA KLIŠKINIĆ predstavnica tvrtke Makarova je hrvatska partnerica moskovskog odvjetnika Vitalija Kavkina koji je podnio ponudu za BrodosplitOLGA KLIŠKINIĆ predstavnica tvrtke Makarova je hrvatska partnerica moskovskog odvjetnika Vitalija Kavkina koji je podnio ponudu za BrodosplitVitalij Kavkin, ugledni moskovski odvjetnik, osnovao je ovog ljeta u Hrvatskoj tvrtku Khavkin d.o.o. i prošlog tjedna ministru gospodarstva Đuri Popijaču osobno predao bankovno pismo namjere za izdavanje garancije na iznos od 300 milijuna dolara za razvoj i rekonstrukciju splitskog brodogradilišta te narudžbu brodova. Riječ je o prvoj ozbiljnoj ponudi nakon što se na natječaj za kupnju Brodosplita javila samo samoborksa tvrtka DIV. Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva osim Vitalija Kavkina i Olje Kliškinić, predstavnice tvrke Makarova koja je njegov partner u Hrvatskoj, bili su i tajnik kabineta ministra Zvonimir Novak i državni tajnik Ruđer Friganović. Sastanak je održan na inicijativu Hrvoja Marušića, predsjednika Hrvatskog udruženja poslodavaca za Dalmaciju, te predsjednika splitskog HSP-a Hrvoja Tomasovića i gradskog vijećnika Splita Luke Roguljića.

Nije poznato da li je moskovski odvjetnik ponudu uručio u svoje ime ili kao zastupnik nekog velikog ruskog investitora, ali bankovno pismo namjere izdala je ruska banka koja prati sektor ruske brodogradnje. Ruski investitori planiraju uložiti u novu tehnologiju i nastaviti proizvoditi brodove. Osim Vitalija Kavkina, kao članovi uprave tvrtke Kavkin navedeni su i njegovi sinovi Pavel Kavkin te Ilija Kavkin. Nije poznato koliko radnika planiraju zadržati dođe li do realizacije ugovora, no izvjesno je da će im svaki od oko četiri tisuće kvalificiranih radnika brodogradilišta dobro doći ako zaista ponovno pokrenu proizvodnju.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika