13.10.2010. / 18:24

Autor: Hina

Ustavni sud Federacije BiH: Županijama uskraćene ovlasti

Prema navodima ureda predsjednice FBiH, ustavni je sud naložio da se u sljedećih šest mjeseci izmijeni odgovarajući zakon o ministarstvima Federacije BiH

Ustavni sud Federacije BiH odobrio je priziv predsjednice Federacije Borjane Krišto i potvrdio da se krši ustav toga entiteta, jer su županijama uskraćene nadležnosti u području obrazovanja i znanosti te kulture koje su preuzela dva federalna ministarstva.

Kako je potvrdio ured predsjednice Federacije BiH, ustavni sud je potvrdio da su županije isključivo nadležne za "utvrđivanje obrazovne politike, uključujući donošenje propisa o obrazovanju i osiguranju obrazovanja, te utvrđivanje i provedbu kulturne politike".

Prema navodima ureda predsjednice FBiH, ustavni je sud naložio da se u sljedećih šest mjeseci izmijeni odgovarajući zakon o ministarstvima Federacije BiH.

Predstavnici županija s hrvatskom većinom u Federaciji u nekoliko su navrata prosvjedovali zbog oduzimanja nadležnosti u području obrazovanja.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika