14.10.2010. / 14:34

Autor: Hina , Boris Bilas

U Sabor se vraća za osam dana, patrijarsi se potajno sastali: 'Ne bojimo se Sanadera, HDZ živi vječno'

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić zaprimio je pisani zahtjev Ive Sanadera za aktiviranje zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru sa 13. listopadom 2010. godine, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Ivo SanaderIvo SanaderHDZ se ne boji povratka bivšeg premijera Ive Sanadera u Hrvatski sabor, izjavili su danas vodeći ljudi te stranke odgovarajući na pitanja novinara vezano uz Sanaderov zahtjev za aktiviranjem saborskog mandata.

"Nikoga se mi ne bojimo", odgovorio je potpredsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednik HDZ-a te član Predsjedništva stranke Vladimir Šeks novinarima u Saboru.

"Molim vas lijepo pa mi smo prošli i dobili rat, mi bi se nekog bojali", odgovorio potpredsjednik Sabora i potpredsjednik HDZ-a i član Predsjedništva stranke Ivan Jarnjak dodajući kako Sanader ima zakonsko pravo za aktiviranjem saborskog mandata.

Na pitanje novinara boji li se HDZ osnivanja nove stranke, Bačić je odgovorio "samo je jedan HDZ", a Jarnjak je dodao i "vječan".

Prema pisanjima pojedinih medija, prije nekoliko sati, uoči sjednice Vlade u Banskim se dvorima sastao uži vrh HDZ-a. Tema ovog razgovora, dakako, nije poznata, ali se logično pretpostavlja da je riječ bila o izvjesnom povratku Ive Sanadera u Sabor. Na radom sastanku u Vladu bili su potpredsjednici HDZ-a Darko Milinović i Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak i glavni tajnik Branko Bačić.

Tko će mu se prikloniti u Saboru?

Podsjetimo, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić zaprimio je pisani zahtjev Ive Sanadera za aktiviranje zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru sa 13. listopadom 2010. godine, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Ivan Jarnjak, Vladimir Šeks i Luka Bebić; foto: PixsellIvan Jarnjak, Vladimir Šeks i Luka Bebić; foto: PixsellZahtjev je proslijeđen Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, kaže se u priopćenju.

Ovakav potez bivšeg premijera mogao bi imati ozbiljne posljedice po koalicijsku vladu jer ukoliko se Sanader doista vrati u saborske klupe za očekivati je da za sobom povuće i nekoliko zastupnika HDZ-a među kojima su gotovo sigurno njegovi dobri prijatelji Mario Zubović i Jerko Rošin.

U medijima se i prije objave ove vijesti spekuliralo s mogućim povratkom bivšeg premijera u Sabor, a osim Zubovića i Rošina nagađa se da bi uz Sanadera mogli stati i Petar Selem, Stjepan Fiolić, a kao jedan od najvjernijih Sanaderovih pratitelja spominje se i aktualni predsjednik Sabora Luka Bebić.

Pročitajte sve o povratku Ive Sanadera

Iako broj zastupnika koji bi krenuli za Sanaderom nije velik i on je dovoljan da Vlada Jadranke Kosor izgubi većinu, a samim time i potporu u Saboru.

MIP o zahtjevu raspravlja u srijedu

Isto tako moguće je i da se odbjegli premijer povratkom u saborske klupe želi zaštiti zastupničkim imunitetom u slučaju da se protiv njega pokrene istraga vezana uz neki od korupcijskih skandala uz koje se spominje njegovo ime.

Jadranka KosorJadranka KosorSaborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) objavilo je kako će tek u srijedu raspravljati o zahtjevu bivšeg premijera Ive Sanadera da mu se aktivira mandat saborskog zastupnika, a predsjednik MIP-a Damir Sesvečan objasnio je da nema potrebe da se MIP ranije sastaje, jer prije srijede neće zasjedati ni Sabor.

Sanader je nakon odlaska s čela Vlade RH u srpnju 2009. stavio u mirovanje svoj zastupnički mandat, a kako se ova sjednica Sabora nastavlja 20. listopada, do tada bi se moralo sastati i Mandatno-imunitetno povjerenstvo kako bi na plenarnoj sjednici bio aktiviran Sanaderov mandat.

Vesna Pusić, predsjednica kluba zastupnika HNS-a u parlamentu za Nacional.hr je izjavila kako Sanader ima formalno-pravno pravo zatražiti mandat, ali da politički ovaj potez znači 'rat u HDZ-u'.

Šeks i Jarnjak složni: 'Ne bojimo se povratka Sanadera u Sabor, samo je jedan HDZ'

"Sanader je očito zaključio da je u ovom trenutku za njega sigurnije da ima aktiviran mandat, ali to povlači neke posljedice zbog kojih bi se trebali raspisati izbori", rekla nam je Vesna Pusić koja je dodala kako se do sada zalagala da izbori budu tek nakon što se završe pristupni pregovori s EU, ali da je nakon posljednih događaja jasno da ova vlada ne može normalno funkcionirati.

"Ako ova Sanaderova odluka znači otvoreni rat u parlamentu, onda država ne može funkcionirati i izbori su neophodni", zaključila je Pusić.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 14.10.10. 09:54

ko pod drugim jamu kopa.....


registracija
31/1/10

STTony, 14.10.10. 09:58

Hahaha, Smranader će izgleda zabiti posljedni čavao u lijes Kra-De-Ze zločinačke organizacije.


registracija
30/6/10

petrus7, 14.10.10. 10:30

On i Barišić kad aktiviraju i još par njihovih sljedbenika eto novih izbora. Neka baš mi je drago. KRADEZE u kurac!!!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.10.10. 11:10

Ma lako je što će HDZ propasti,to je dobra vijest.Loša je to što se to događa dok je banda još na vlasti pa ćemo to svi i osjetiti.Neka odu u opoziciju pa neka se glođu idućih 20 godina.


registracija
31/1/10

STTony, 14.10.10. 11:12

Vijest za 10 dana: DORH zatražio skidanje imuniteta Sanaderu.

Vijest za 20 dana: Sabor skinuo imunitet Sanaderu.

Vijest za 22 dana: Sanader uhićen
...
...
...
Vijest za 20 godina: Sanader umro u zatvoru.


registracija
10/1/07

satruncica, 14.10.10. 11:27

Tony jako jako griješiš!!!
Tko je mislio da će Sanader podviti rep i uplašiti se, jako se prevario.
Riječju, nemože mu niko ništa. Kad bolje razmisliš, i bolje je tako i dobro bi bilo da napravi taj puč i skineLAŽLJIVU I NESPOSOBNU vladu. Nije mi simpatičan ali kapa mu dolje. Kosorica mu je bivša koju je zamijenio Biancom pa od tada se duri. Do tada mu je bila sjena i vjerna sluškinja. Dakle, svi oni koji nisu ništa znali - u smeće. U svakoj normalnoj zemlji to bi se već bilo davno dogodilo


registracija
3/9/10

mudroser, 14.10.10. 11:52

Ne mogu vjerovati da ima obraza hodati Hrvatskom?!?!
Pa vise su on i Hercegovci nanijeli stete Hrvatskoj nego Madjari, Austrijanci i Turci zajedno.


registracija
30/6/05

astajcic, 14.10.10. 12:04

Ivo, spasi nas od Jadranke, Šukera i drugih nesposobnih ministara!


registracija
6/10/09

pfefer, 14.10.10. 12:25

ivo je iskopao svoju jamu kad je napustio hdz i vladu danas je hdz jači no ikada


registracija
11/1/10

fluid, 14.10.10. 12:26

Hercegovci su samo dio hrvatskog naroda koji se eksponirao primitivnom politikom i agresivnošću.A što je Hrvatska skupo platila,u svakom smislu,i još uvijek plaća.No preostali dio Hrvatske i Hrvata nije zaštićen od lokalnih idioota i kriminalaca koji svojim egoizmom,jalom i primitivnošću,udaraju u najtemeljnije biće Hrvatske.Radi megalomanskih želja tih primitivaca,koji su usputno čak i visokoobrazovani,Hrvatska je na koljenima.No oni ne posustaju.Dok Hrvatska bude imala imalo novca i drugog srebra,oni će je pokušati čeretiti.Ako im to mi dozvolimo.Oni nemaju granica svojoj egocentričnosti i lakomosti.Sanader je sam vrh takih likova a on okuplja sebi slične.Jer tako su formalna skupina koja je uvijek jača od neformalne tj.skupine građana koji nisu dovoljno organizirani da bi se suprostavili.I tako Kamensko,Pliva,PIKOVI,Tisak i dr.najveće firme odoše u džepove lopova a Hrvatska stubokom propada.Probudi se hrvatski čovječe i reci dosta.Ulica je zadnji bastion obrane jer zakonodavstvo i pravosuđe ovu zemlju ne štite.Oni su na strani pljačkaša.Točka !


registracija
6/10/09

pfefer, 14.10.10. 12:27

oni koji budu se u saboru priklonili sanaderu znači da su krali ko i on


registracija
6/10/09

pfefer, 14.10.10. 12:28

oporbo nemoj se veseliti tuđoj nevolji jer izbore dobiti nečete


registracija
27/7/09

verina, 14.10.10. 12:49

Darko, saberi se, krajnje je vrijeme!


registracija
26/11/09

abar, 14.10.10. 13:32

Hoštapleri
Demokratske
Zajednice
Dolazi vam polako kraj,samo šteta da ćete samo tako lako otići..bez rulanja aviona....aq sve ste dogovorili sa OPROSNICAMA i blago vam ostaje...nitko neće završiti u zatvoru kako bi trebalo.
Vidite da svojih se odričete u sekundi ..Juda je mala beba spram vas ali Sanader nije Isus da bi praštao,čini mi se njegova je sada izreka:E moji HDZ-eovci i Jaco Bopg prašta ali ja NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


registracija
30/6/10

petrus7, 14.10.10. 16:16

ČMARKO opet sereš. Doviđenja KRADEZE. Što kaže Seks? Oni su obranili hrvatsku. Bome smo je branili mi i ja koji najviše mrzim KRADEZE. SEKS jebo te čmarko64.


registracija
31/1/10

STTony, 14.10.10. 19:09

A i jake snage Kra-De-Zea na portalu spale na Čmarka :))


registracija
3/9/10

mudroser, 14.10.10. 20:30

Nemojte se jaliti na Čmarka64, jer on samo pise sto Hercegovci govore.
Oprostite mu jer ne zna sto radi.


registracija
29/11/09

Ivis, 15.10.10. 23:02

Vidi ti njih!!! Dobra vecina njih, sjecam se dobro, zaklinjali su se na vijecnu vjernost SKJ i Titi. BEZPARTIJNI.....


registracija
29/11/09

Ivis, 15.10.10. 23:13

Ne napadajte mi "cmarkasa", jer on jadnik ne moze shvatiti da su njegovi svi redom krali. Kad sazna, bit' ce natpis, jos jedno samouboj.....! Skoda mi ga je jadnika! Cmarkas, urazumi se!!!!!


registracija
29/11/09

Ivis, 15.10.10. 23:25

Cmarkas? Od ovih (trojice na slici), koji se nije zaklinjao SKJ i Titu? Ako tocno odgovoris, bit' cu uz Tebe! U suprotnom, ispadas najveca piz-- -urina! Ako ne znas, reci - napisi, ja cu ti reci! Bio si grubo punoljetan, prije HDZ! Cekam!


registracija
29/11/09

Ivis, 15.10.10. 23:33

Jedna stranka je jaka onoliko, koliko postotaka dobije. Oni su bijedne kukavice, jer se boje odluke vlastitoga naroda! Neka dokazu da nisam u pravu!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika