17.10.2010. / 10:57

Autor: Deutsche Welle

Beogradska Politika: Navijačke nerede u Italiji financirala je mafija?

Više od 200.000 eura bilo je plaćeno za više od 60 huligana, za organizaciju, put, opremanje i izazivanje nereda na nogometnoj utakmici reprezentacija Srbije i Italije u Genovi, saznaje beogradska „Politika“.

Ivan BogdanovIvan BogdanovList navodi da je istraga o tome tko stoji iza novca, a samim tim i nereda na stadionu, usmjerena u dva pravca, od kojih jedan krak vodi prema osumnjičenom za šverc kokaina i pranje novca i njegovom „kolegi", kojeg policija sumnjiči da je vođa „kriminalnog klana" za koji se vežu ubojstva, razbojništva, nasilničko ponašanje, silovanja, krađe automobila. Obojica osumnjičenih su duže vrijeme u bijegu. Drugi pravac istrage je usmeren na informacije da su neredi u Genovi u vezi sa stanjem u Nogometnom savezu Srbije.

„Smatram da je samo izgovor informacija da iza svega stoji nezadovoljstvo stanjem u FSS. Ono što je mnogo vjerovatnije je da su nerede, kako se pretpostavlja, financirala dvojica šefova klanova, koji su možda u nekom sukobu zbog novca, ali obojici je interes da se stvori kaos u državi. Sve je još u domeni istrage i provjera informacija", rekao je sugovornik „Politike" koji je želio ostati anoniman.

Prema još nepotvrđenim informacijama, FSS je dobio oko 1.800 karata za utakmicu reprezentacije Srbije u Genovi, od čega je prodano oko 1.100. „Politika" saznaje da je policija ušla u FSS i da su u tijeku provjere kako su karte nabavljane i kome su dijeljene.

Boris Tadić: „Huligani i ekstremisti će biti kažnjeni i izolirani"

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će huligani i ekstremisti veoma brzo biti kažnjeni i izolirani, te poručio da oni neće zaustaviti proces priključenja Srbije EU. Tadić je istaknuo da će „neki od nasilnika biti veoma brzo procesuirani pred sudom" i dodao da su proces eurointegracije i problem nasilnika odvojene stvari i da je Vlada Srbije angažirana na rješavanju tog problema. On je za talijansku televiziju RAI naveo da sada nije potrebno inzistirati na tome da li je sprečavanje sukoba u Genovi bio zadatak talijanske ili srpske policije. On je naglasio da su se vlasti Srbije s problemom ekstremnih navijačkih grupa suočile i prije Genove.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
7/1/09

maggiore, 17.10.10. 17:43

Po ovome chlanku, Srbija je gnijezdo kriminala. Paralelna vladavina kriminala?????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika