25.10.2010. / 14:06

Autor: Hina

Humanitarni koncert za Savjetovalište Luke Ritza 3. studenog u Lisinskom

Na koncertu će, kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, nastupiti zbor "Zagrebački dječaci", pijanist Petar Klasan, Djevojački zbor Zinka, flautistica Iva Kovač, Kvartet Rucner, Samoborski kvartet saksofona te Arsen Dedić, grupa "Magazin", Kim Verson, Lana Jurčević, Đani Stipaničev, riječki "Quasarr"...

Luka RitzLuka RitzHumanitarni koncert "Oda životu - humanost nas povezuje" za Savjetovalište Luke Ritza, na kojemu će u svrhu prikupljanja sredstava za programe toga nedavno otvorenoga zagrebačkog savjetovališta nastupiti izvođači klasične i zabavne glazbe, održat će se 3. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Na koncertu će, kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, nastupiti zbor "Zagrebački dječaci", pijanist Petar Klasan, Djevojački zbor Zinka, flautistica Iva Kovač, Kvartet Rucner, Samoborski kvartet saksofona te Arsen Dedić, grupa "Magazin", Kim Verson, Lana Jurčević, Đani Stipaničev, riječki "Quasarr" i td.

Savjetovalište koje nosi ime Luke Ritza, mladića koji je prije dvije godine preminuo nakon što su ga na ulici brutalno pretukli njegovi vršnjaci, otvoreno je prije petnaestak dana kako bi djelovalo na sprječavanju nasilja među mladima.

Lukina majka, Suzana Ritz, voditeljica Savjetovališta, izrazila je zadovoljstvo što je organizator koncerta, Lions Klub, prepoznao njihov entuzijazam, ustvrdivši kako je nakana da ono postane mjesto gdje se nikoga neće osuđivati i gdje će se pomagati i žrtvama i nasilnicima.

Savjetovalištu se od samoga početka pridružio veliki broj mladih ljudih, kasnije i stručnjaka, a kako je za korisnike sve besplatno, humanitarni koncert dobar je način da nam se pomogne u djelovanju, dodala je.

Voditeljica programa Marija Šimoković Sikavica izvijestila je da je Savjetovalište krenulo s dva projekta, jedan bi trebao pomoći djeci, mladima i obiteljima o problemima nasilja tijekom odrastanja od najranije dobi, a drugi kroz različite radionice i umjetničke prakse potaknuti mlade da postanu aktivniji i progovore o svojim problemima.

Umjesto da se nalaze u kafićima mladi nam se mogu pridružiti, ne samo kao korisnici nego i kao aktivni sudionici našega rada, naglasila je Šimoković, dodavši da im se već javilo pedeset volontera s različitih fakulteta.

Koncert organizira Lions club Grič, u suradnji s Gradom Zagrebom i "Lisinskim". Cijene ulaznica su 100 i 120 kuna, a za učenike, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom osiguran je popust od 50 posto.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika