30.10.2010. / 16:01

Autor: Hina

Beograd: Uhićeni osumnjičenici za zločine na Dubrovačkom ratištu

Radi se o Radoju Radunoviću, Milisavu Markoviću, Predragu Strugaru, Miloradu Ivanoviću i Bošku Bojoviću, objavio je srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić

Tomislav Karamarko i Ivica Dačića za vrijeme nedavne video konferencijeTomislav Karamarko i Ivica Dačića za vrijeme nedavne video konferencijePet osoba osumnjičenih za počinjene ratne zločine, među kojima i za one na Dubrovačkom ratištu, uhićeno je u Beogradu na temelju žurno potpisanog sporazuma između Srbije i Crne Gore o međusobnom izručenju domaćih državljana osumnjičenih za najteža kaznena djela, izjavio je za Hini u subotu zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zločine i glasnogovornik tog tužiteljstva Bruno Vekarić.

Vekarić je naveo kako je riječ o srbijanskim državljanima protiv kojih se u Crnoj Gori vodi kazneni postupak, te da se na temelju sporazuma može očekivati njihovo izručenje. Radi se o Radoju Radunoviću, Milisavu Markoviću, Predragu Strugaru, Miloradu Ivanoviću i Bošku Bojoviću, objavio je srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić. Njih petoricu Crna Gora potražuje zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva. Oni su već odvedeni istražnom sucu i određen im je ekstradicijski pritvor.

Oni su uhićeni temeljem sporazuma koji su petak navečer u Beogradu žurno potpisali srbijanska ministarica pravosuđa Snežana Malović i veleposlnik Crne Gore u Beogradu Igor Jovović, a koji je odmah stupio na snagu.

Sporazum je trebao biti potpisan za nekoliko dana, ali Malović je objasnila kako su dvije zemlje požurile upravo zbog operativnih istraga u tijeku i očekivanih uhićenja. Koordiniranim akcijama srbijanske i crnogorske policije uhićeno je u subotu još nekoliko osoba osumnjičenih za teška kaznena djela.

Izručenje se, kako je objasnila Malović, po sporazumu može odobriti za kaznena djela organiziranog kriminala, korupcije, kaznenih djela protiv čovječnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom, kao i pranja novca te drugih teških kaznenih djela za koja je zapriječena kazna zatvora od pet i više godina.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 30.10.10. 17:25

"E pur si muove"!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika