05.11.2010. / 07:14

Autor: Hina

Egipat Izraelu: Morate nastaviti pregovore s Palestincima

Šef egipatske obavještajne službe Omar Sulejman sastao se u četvrtak u Tel Avivu s izraelskim čelnicima i rekao da ne smiju propustiti "zlatnu priliku" za obnovu pregovora s Palestincima.

Shimon PeresShimon PeresŠef egipatske obavještajne službe Omar Sulejman sastao se u četvrtak u Tel Avivu s izraelskim čelnicima i rekao da ne smiju propustiti "zlatnu priliku" za obnovu pregovora s Palestincima.

"Veoma smo zaokupljeni nastavkom mirovnog procesa", rekao je novinarima na početku susreta s izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom. "I dalje mislimo da imamo zlatnu priliku koju ne smijemo propustiti".

Sulejman je prije toga razgovarao s izraelskim ministrom obrane Ehudom Barakom i s premijerom Benjaminom Netanyahuom.

"Na susretu su dvije strane razgovarale o mogućnosti nastavka pregovora kako bi se postigao dogovor o miru", ističe se u priopćenju iz Netanyahuova ureda.

Sulejman i egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Gheit sastali su se prošlog tjedna na Zapadnoj obali s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Egipćani su tada opetovali svoju potporu Palestincima i njihovu zahtjevu za potpuni prekid gradnje židovskih naselja kako bi se omogućio nastavak pregovora.

Dana 9. listopada Arapska liga je dala Washingtonu mjesec dana da riješi prijepor u svezi s gradnjom židovskih naselja na palestinskim područjima. Otad nije ostvaren veći napredak.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika