05.11.2010. / 15:05

Autor: Nacional.hr

MUP o slučaju Pukanić: 'Šipušić radio suprotno zakonu, zatajio je jako bitne informacije'

"Izvješće i zaključke istrage dostaviti ćemo načelniku policijske uprave koji će odlučiti o pokretanju daljnjeg disciplinskog postupka", rekao je Borovec.

Krunoslav Borovec i Vitomir Bijelić (Foto: M. Cvek)Krunoslav Borovec i Vitomir Bijelić (Foto: M. Cvek)Na konferencije za medije Ravnateljstvo policije objavilo je rezultate istrage koja je pokrenuta nakon što je otkriveno da je krim policajac Nenad Šipušić imao informacije od tada Amira Mafalanija o tome da će se 'nešto veliko, ubojstvo' dogoditi u Zagrebu

Glasnogovornik policije Krunoslav Borovec istaknuo je kako je istraga zaključila da je Šipušić postupao suprotno odredbama Zakona o policiji "jer je imao informaciju koja je policiji bila jako bitna".

"Izvješće i zaključke istrage dostaviti ćemo načelniku policijske uprave koji će odlučiti o pokretanju daljnjeg disciplinskog postupka", rekao je Borovec.

Dodao je kako se istraga nastavlja kako bi se utvrdilo da li je Šipušić napravio još kakav propust jer bi se u tom slučaju moglo raditi o nesavjesnom radu u službi. Također, istraga nije uspjela utvrditi da li su informacije koje je Šipušić posjedovao bile od presudne važnosti tijekom istrage.

Podsjetimo, policajac Šipušić je na sudu izjavio kako je imao informacije da će se dogoditi "nešto veliko, ubojstvo", a tijekom istrage nije ničim naznačio na što točno misli.

Vezane vijesti

Borovec postao Ostojićev savjetnik

Borovec postao Ostojićev savjetnik

Krunoslav Borovec je rješenjem ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića imenovan na radno mjesto savjetnika ministra. U priopćenju se navodi kako… Više

Komentari

registracija
12/5/10

kajsija56, 05.11.10. 16:56

Dragi moji, utvrđena činjenica je da je Mafalani prijavio da Matanić nešto sprema (tako je to pisalo po novinama i to smo vidjeli na TV kad je Mafalani to rekao), e sad da je spremao bilo što bilo je dosta vremena da se nešto napravi i da se obojica stave pod nadzor kao i svi s kojima su se družili. Prehipotetski je tvrditi da se ne bi spriječila ubojstva, a to da je Mafalani kalkulirao je preglupo jer nije bitno zbog čega je prijavio - nego kada je prijavio - pa šta je radio onda cijenjeni Tomislav Marjanović? Samo što se on izvukao, a Mafalani nije, iako fotografiranje i tehničko praćenje iz njegovog dijela optužnice ne drži vodu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika