09.11.2010. / 20:11

Autor: Nacional.hr

Google i Facebook u prepirci oko dijeljenja korisničkih podataka

Iz Googlea su razočarani što Facebookovci ne polažu dovoljno pažnje kontroli nad podacima za korisnike i ističu kako će i dalje inzistirati da njihovi korisnici svjesno dijele kontakte

Facebook i Google Facebook i Google Korisnici popularne društvene mreže Facebook koji su proteklih dana željeli automatski pozvati svoje prijatelje na tu mrežu putem svog Gmail računa, naišli su na mali problem.

Naime, nakon niza medijskih natpisa i otkrića kako je stupanj sigurnosti privatnih podataka na Facebooku upitan, Google je odlučio zaštiti svoje korisnike od nekontroliranog unošenja njihovih e-mail adresa na društvenu mrežu.

No, Facebook je pronašao način kako to zaobići. Omogućili su korisnicima da prvo skinu podatke o svojim kontaktima u Gmailu na računalo, a potom ih uvezu na Facebook.

Iz Googlea su razočarani što Facebookovci ne polažu dovoljno pažnje kontroli nad podacima za korisnike i ističu kako će i dalje inzistirati da njihovi korisnici svjesno dijele kontakte.

Analitičari smatraju kako je posljednja u nizu "svađa" između Facebooka i Googlea u biti inicirana jer Facebook nije postigao nikakav "unosan" ugovor s Googleom o dijeljenju podataka. Ugovor je međutim potpisan s Microsoftom koji se koristi Facebookovim bazama podaka kako bi nadopunio bazu podataka svog pretraživača Binga.

I dok neki korisnici pozdravljaju Googleovu odluku da ih natjera da razmisle o dijeljenju kontakata, drugi ističu kako je poanta društvenih mreža u jednostavnom dijeljenju.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika