10.11.2010. / 18:39

Autor: Hina

Sud u Puli odbio tužbu sindikata 'Glasa Istre': Nastavak borbe na Vrhovnom sudu

Radnici "Glasa Istre" u štrajku za sutra su u pulskome klubu "Uljaniku" najavili koncert potpore pod nazivom "Rock-matineja za radnička prava" na kojem će nastupiti mnogi pulski sastavi.

Vijeće Županijskoga suda u Puli kojim je predsjedala sutkinja Nataša Babić odbilo je danas tužbu sindikata "Glasa Istre" kojom je od suda tražio da "zabrani isključenje s rada koje je poslodavac poduzeo protiv radnika u štrajku".

Poslodavac je radnicima u štrajku od ponedjeljka zabranio ulazak u zgradu u kojoj je redakcija pa radnici danas već četvrti dan štrajkaju ispred zgrade na pulskoj rivi. Pulski odvjetnik Tomislav Divić, koji je u ime sindikata podnio tužbu, istaknuo je da sindikat ima pravo žaliti se na presudu Vrhovnome sudu Republike Hrvatske.

U međuvremenu radnici u štrajku i danas su se okupili ispred zgrade "Glasa Istre", gdje su građanima dijelili besplatni primjerak svojih novina - "Glasa štrajka". Drugi broj tih novina koje su se građanima dijelile i na gradskoj tržnici tiskan je u sedam tisuća primjeraka.

"Poslodavac manipulira brojkama jer ne stoji njegova tvrdnja da je sve manje radnika u štrajku", poručio je danas član štrajkaškog odbora i novinar Zoran Angeleski.

Radnici "Glasa Istre" u štrajku za sutra su u pulskome klubu "Uljaniku" najavili koncert potpore pod nazivom "Rock-matineja za radnička prava" na kojem će nastupiti mnogi pulski sastavi.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

registracija
10/11/10

kalcic, 10.11.10. 19:22

Dižem glas za slobodu Glasa
Duboko potresen, osupnut i rastuže do jecava, jer mi suze sasušiše još dalekih devedesetih, na prvim crtama bojišnice braneći Dom, ali i slobodu Glasa svog naroda, dakako i svoje osobno ja i moju potrebu da javno i na glas mogu izreći svoje mišljenje ne trpeći tiranije tuđe samovolje, sebičnosti i zadrtosti njegovim pravom na njegovo ja, koje mu ja ne branim sve do onoga trenutka kada ta i takva njegova ''sloboda'' ugrožava moju, a to je danas u Glasu Istre na djelu – veće sramote Istra ne vidje! I Musolini je u Istri (Puli) dobio šamar od ISTINE (žene), a vlasnici Glasa Istre i ne čekaju šamar istine, sami se šamaraju!
Novinar je glas savjesti društva, poglavito onaj nezavisan, odnosno onaj koji radi za nezavisne novine i tužno je što tu sviju zadaću u toj ''nezavisnosti'' Glasa Istre mora tražiti prosvjedom na ulici, jao narodu koji to ima. To je početak kraja! To je začetak anarhije, a ne demokracije i vladavine prava. Naš bi čovjek rekao. ''Ča siješ to ćeš i žeti!'' To je moja poruka vlasnicima Glasa Istre, a Vama kolege i prijatelji NEDAJTE SE! Narod voli istinu, narod je uz vas!
Srdačan pozdrav i moja potpora
Juršići, 10. stu. 2010. godine
Časnik iz Domovinskog rata, književnik, Slavko Kalčić
ps: o sudu i fagianiju ni slova s.k.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika