12.11.2010. / 19:18

Autor: Hina

Medvedev: Ruski špijuni moraju izvuć pouku iz izdaje

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev poručio je u petak nekoć moćnoj tajnoj službi da uvede red u svojim redovima nakon što je visokopozicionirani agent odao mrežu špijuna u SAD-u.

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev poručio je u petak nekoć moćnoj tajnoj službi da uvede red u svojim redovima nakon što je visokopozicionirani agent odao mrežu špijuna u SAD-u.

Inozemna obavještajna služba (SVR) bori se s izdajom špijunske mreže koju je počinio vođa tajnih operacija na teritoriju SAD-a, što je jedan od najvećih propusta još od kraja Hladnog rata.

"Trebalo bi provesti unutarnju istragu i izvući pouku", rekao je Medvedev u razgovoru s novinarima nakon završetka summita G20 u Seoulu.

Upitan što misli o članku u listu Kommersant koji je objavio tu priču, Medvedev je rekao: "Članak u Kommersantu meni nije bila vijest, znao sam za to onoga dana kada se to dogodilo".

Kommersant je otkrio da je za izlaganje ruskih tajnih agenata u SAD-u u lipnju kriv pukovnik Šerbakov, koji je dugo radio za SVR. Uhićenje špijuna ponizio je Moskvu samo nekoliko dana nakon susreta Medvedeva s američkim predsjednikom Barackom Obamom u Washingtonu.

Vezane vijesti

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u ponedjeljak sastav nove vlade koju predvodi Dmitrij Medvedev, u kojoj su na ključnim pozicijama ostali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika