19.11.2010. / 14:57

Autor: Hina

Bandić smiruje situaciju: Nigdje ne piše da će tramvajska karta stajati 25 kuna

Na najave iz Holdingove podružnice ZET-a da će vozne karte poskupjeti i do 25 kuna, ako ostane bez subvencija, Bandić je kazao da u prijedlogu koji je uputio u Gradsku skupštinu to ne piše

Milan BandićMilan BandićZagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izjavio da je u zagrebačku Gradsku skupštinu uputio "najbolji prijedlog" za uvođenje imovinskog cenzusa od 2011. za socijalna prava poput smješaja u jaslice i vrtiće, produženog boravka u školama i besplatni javni prijevoz koje je dosad subvencionirao Grad te dodao da može razgovarati i o drugim prijedlozima, ali da ih zasad nije dobio.

"Poslali smo u Skupštinu najbolji prijedlog, kakvog smo znali i umjeli napraviti, ali još nismo dobili nikakav kontra- prijedlog. Kad ga dobijemo, onda ćemo sjesti i razgovarati", kazao je gradonačelnik Bandić, nakon otvorena novog Galenskog laoboratorija Gradskih ljekarni u Buzinu, odgovarajući na pitanje novinara može li gradski proračun za 2011. kojim se uvodi imovinski cenzus nazvati socijalno odgovornim.

Bandić je naveo i da se konzultirao prije upućivanja prijedloga o imovinskom cenzusu u proceduru te je odbacio sumnje da je protuustavan. "Nisam siguran da je protuustavan, ali ako nije u skladu s Ustavom povući ćemo prijedlog, ja sam legalist i legitimist, obnašam drugu izvršnu funkciju u zemlji i prisegao sam poštivati zakone i ne vidim razloga da bilo što učinim protuustavno", dodao je.

Na najave iz Holdingove podružnice ZET-a da će vozne karte poskupjeti i do 25 kuna, ako ostane bez subvencija, Bandić je kazao da u prijedlogu koji je uputio u Gradsku skupštinu to ne piše.

Zamoljen za komentar stanja u KK Cibona, koje je isključenjem struje i ostavkom direktora, doseglo kritičnu točku, Bandić je kazao da za ostavku nije znao i da će je komentirati kad je službeno dobije.

"Cibona - da, ali marifetluk i netransparentan način vođenja kluba - ne. Koliko ja znam, tamo rade institucije pravne države i neka dovrše svoj posao, pa ćemo vidjeti što dalje. Oni koji su gurnuli ruku u džep neka odgovaraju, a Cibona će ići dalje. Budite bez brige jer se u ovih 10-ak godina gradonačelnik pokazao kao istinski prijatelj zagrebačkih sportskih klubova", poručio je.

Na pitanje zašto u gradskom proračunu za 2011. nema ni kune za potporu vrhunskom sportu odgovorio je da su "u krizi i recesiji neke stvari kresane". "Vidjet ćemo do drugog čitanja. Daj Bog da imamo vrhunskih rezultata što više, onda ćemo naći i novca za šport", kazao je.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika