05.12.2010. / 09:11

Autor: Hina

Polanski proglašen najboljim redateljem na Europskim filmskim nagradama

Europsku filmsku nagradu za najbolju žensku ulogu, za koju je bila nominirana i hrvatska glumica Zrinka Cvitešić, osvojila je francuska glumica Sylvie Testud za ulogu u filmu "Lourdes"

Roman PolanskiRoman PolanskiRoman Polanski u subotu je u estonskoj prijestolnici Tallinnu osvojio Europsku filmsku nagradu za režiju dok su nagrade za najboljeg glumca i glumicu osvojili Ewan McGregor i Sylvie Testud.

Roman Polanski nagrađen je za svoj politički triler "Pisac iz sjene" (The Ghostwriter) dok je škotski glumac McGregor nagradu dobio za ulogu u istom filmu, objavljeno je na internetskoj stranici Europske filmske akademije koja dodjeljuje priznanja.

Europsku filmsku nagradu za najbolju žensku ulogu, za koju je bila nominirana i hrvatska glumica Zrinka Cvitešić, osvojila je francuska glumica Sylvie Testud za ulogu u filmu "Lourdes". Zrinka Cvitešić nominirana je za ulogu u filmu "Na putu" bosansko-hercegovačke redateljice Jasmile Žbanić.

Film "Pisac iz sjene" osvojio je i nagradu za najbolji europski film, filmsku glazbu, scenarij i scenografiju a 76-godišnji Polanski, koji nije mogao osobno doći u Tallinn preuzeti nagradu, zahvalio se žiriju i svojim suradnicima putem video poruke.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je švicarskom glumcu Brunu Ganzu.

Europske filmske nagrade, "europske Oscare" 23. put je dodijelila Europska filmska akademija.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika