Objavljeno u Nacionalu br. 786, 2010-12-07

Autor: Dean Sinovčić

Sergej Trifunović o Johnu Cusacku: 'On je istinski umjetnik'

GLUMAC SERGEJ TRIFUNOVIĆ OPISUJE svoju suradnju s Johnom Cusackom s kojim trenutačno u Beogradu snima film 'The Raven'

JOHN CUSACK sa Sergejem Trifunovićem i
njegovim bratom BanomJOHN CUSACK sa Sergejem Trifunovićem i njegovim bratom BanomPrije deset dana u Beogradu se počeo snimati film “The Raven” redatelja Jamesa McTeigua u kojem glavnu ulogu, pisca Edgara Allana Poea, glumi John Cusack. Film nije temeljen na njegovoj priči nego se radi o izmišljenoj priči u kojoj Poe lovi serijskog ubojicu koji ubija prema motivima iz njegovih knjiga. O snimanju filma razgovarali smo sa srpskim glumcem Sergejem Trifunovićem koji glumi u filmu, ali, po ugovoru koji je potpisao, ne smije ništa reći o svojoj ulozi. To je njegov drugi film s Johnom Cusackom, prvi je bio “War, Inc” koji je prije tri godine snimljen u Sofiji.

“Cusack i ja smo se na snimanju filma ‘War, Inc’ više nego lijepo družili. On je jednostavno fantastičan tip. Dosad sam glumio sa šest osvajača Oscara, Cusack nema Oscara, ali on je među svima njima najdivnija hollywoodska zvijezda. On, zapravo, uopće nije zvijezda, nego normalan tip, istinski umjetnik i glumac koji voli glumce”, rekao je Trifunović dodajući: “John Cusack je inzistirao da ja glumim u filmu ‘The Raven’ i zato smo ponovo zajedno.” Objašnjavajući što ga je kod Cusacka najviše oduševilo, Trifunović je rekao: “Njemu je stalo da njegov partner bude što bolji znajući da to i njega samog čini boljim. Njemu nije inspirativno da glumi s nekim tko je ‘drvo javorovo’. On je to prepoznao u meni, nedavno smo pričali o tome, rekao sam mu da je naša suradnja odlična zahvaljujući njemu koji se borio za mene. On mi je dao slobodu. Kada sam došao na snimanje filma ‘The Raven’, prvo što me je pitao bilo je ‘Što misliš o scenariju, što ti se sviđa a što ti se ne sviđa, što bi i kako mijenjao’. Kada ti to kaže glumac takvog formata, znaš da imaš veliku slobodu, ali i inspiraciju. Bio sam pročitao scenarij, i imao sam nekih prigovora, a na moje iznenađenje on ih je prihvatio. Bio je oduševljen nekim mojim prijedlozima, prihvatio je 98 posto onoga što sam rekao. Fascinantno i rijetko. To je bilo više nego ohrabrujuće.” Naravno, dolazak Johna Cusacka u Beograd izazvao je pozornost tamnošnjih medija koje zanima gdje i s kim Cusack provodi noći.

“Cusacka sam odveo kao prijatelja u kafić k prijatelju. Neću dopustiti da ga itko ‘davi’ i zato sam dopustio da ga na izlasku samo jednom fotografiraju za dnevni list Blic, ali nisam dopustio da itko traži autogram. Nisam dopustio da ga maltretiraju jer to i meni smeta, pa ne želim dopustiti da mog prijatelja, koji je prvi put u Beogradu, netko maltretira. Jednostavno želim da se lijepo osjeća. Tek ga namjeravam izvesti van i pokazati mu Beograd”, rekao je Trifunović.

Vezane vijesti

Sergej Trifunović se potukao zbog djevojke?

Sergej Trifunović se potukao zbog djevojke?

Srpski glumac Sergej Trifunović bio je sudionik tučnjave u kafiću u Novom Sadu. Razlog tučnjave je navodno udvaranje djevojci vlasnika kafića Nemanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika