07.12.2010. / 08:23

Autor: Hina

Nakon Brazila i Argentina priznaje Palestinu u granicama prije 1967.

Argentinska vlada ističe da je priznanje u skladu s njezinim stajalištem da palestinski narod ima pravo na neovisnu državu, a Izrael pravo na miran život sa susjedima u svojim sigurnim i međunarodno priznatim granicama

Brazilski predsjednik Lula da Silva i njegova argentinska kolegica Cristina Fernandez Kirchner (Foto: Reuters)Brazilski predsjednik Lula da Silva i njegova argentinska kolegica Cristina Fernandez Kirchner (Foto: Reuters)Argentinska vlada objavila je u ponedjeljak da je odlučila priznati palestinsku državu u njezinim granicama prije 1967. godine čime je slijedila primjer susjednog Brazila koji je takvu odluku objavio prošli tjedan.

Predsjednica Cristina Fernandez pismeno je o toj odluci obavijestila predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa.

"Nastupilo je vrijeme za priznanje Palestine kao slobodne i neovisne države", rekao je ministar vanjskih poslova Hector Timerman u Buenos Airesu i dodao da Argentina u tome dijeli mišljenje svojih partnera Brazila i Urugvaja.

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva poslao je pismo slična sadržaja palestinskoj vladi, objavljeno je prošlog tjedna.

Argentinska vlada ističe da je priznanje u skladu s njezinim stajalištem da palestinski narod ima pravo na neovisnu državu, a Izrael pravo na miran život sa susjedima u svojim sigurnim i međunarodno priznatim granicama.

Vlada dodaje da je priznanje odgovor na zahtjev predsjednika Abasa izrečen za njegova lanjskog posjeta Argentini.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 07.12.10. 11:13

YESSSSSSSSSSSSS
USA je desetljecima rovario u Juznoj Americi, potpomagao vojne udare, primjenjivao ekonomsko davljenje. Dosla su izgleda neka druga vremena, bolja vremena, barem za Juznu Ameriku. Brazil i Argentina ovim primjerom daju lekciju ostatku svijeta, a pogotovo Evropi. Samo naprijed.


registracija
9/11/09

superhik, 08.12.10. 00:29

Pa o cemu je problem, to su medjunarodne granice odredjene jos 1967 rezolucijom UN-a. 43 godine silovanja palestinaca ce morati jedan dan zavristi jer im nece uspjeti protjerati sva 4 miliona. Pokusaj otimanja tudje zemlje tesko da ce naici na medjunarodno priznanje, tako da cemo uskoro vidjeti sve veci i veci broj zemalja koje ce uciniti isto, jedino logicno, priznati obje drzave u njihovim medjunarodnim granicama. Drugi dio ce biti jos gore, a to je naknada stete prognanim palestincima. Nisam siguran da ce i to braca preko bare financirati jer trenutno ekonomija ne stoji bas najbolje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika