15.12.2010. / 10:14

Autor: Hina

Utopilo se 27 osoba: Pogledajte stravičan brodolom imigranata na stijenama Božićnog otoka

Televizijske snimke i izjave očevidaca s mjesta nesreće stravične su. Mala djeca, među njima i bebe, i njihove majke iz mora su vrištali da im se pruži promoć. Tijela onih koje su ogromni valovi bacali na stijene plutaju oko otoka

Brodica s imigrantima nekoliko trenutaka prije potonuća (Foto: Reuters)Brodica s imigrantima nekoliko trenutaka prije potonuća (Foto: Reuters)Strahuje se da se 27 imigranata utopilo nakon brodoloma njihova plovila u vodama oko australskog Božićnog otoka u Indijskom oceanu u srijedu, objavile su mjesne vlasti. Australske vlasti su objavile da je 42 ljudi spašeno. Liječnici su objavili da liječe 30 ozlijeđenih od kojih je najmanje troje kritično.

Njihov brod, na kojem je bilo sedamdesetak putnika, prvo je udario u stijene, a zatim se prepolovio i potonuo. Olujno more je brodolomce, uključujući žene i djecu, zatim počelo bacati na oštre hridi.

Spasilačke službe uspjele su zasad spasiti četrdeset putnika, a strahuje se da su se ostali utopili i poginuli na stijenama. S obzirom na to da su imigrantski brodovi često pretrpani, vlasti pretpostavljaju da bi broj poginulih mogao biti i do pedeset.

Televizijske snimke i izjave očevidaca s mjesta nesreće stravične su. Mala djeca, među njima i bebe, i njihove majke iz mora su vrištali da im se pruži promoć. Tijela onih koje su ogromni valovi bacali na stijene plutaju oko otoka.

Nacionalnost putnika još nije poznata, ali se nagađa da bi mogli biti s područja Bliskog istoka. Tisuće imigranata, budućih tražitelja azila, iz pravca Iraka, Afganistana i Šri Lanke kopnom stignu do Indonezije, a zatim kreću prema Australiji na palubama sklepanih plovila.

Božićni otok, australski teritorij smješten na približno 300 km od indonezijske obale, sadrži prihvatni centar gdje je smješten veliki dio tražitelja azila tijekom razmatranja njihovih zahtjeva.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika