17.12.2010. / 18:05

Autor: Hina

Ne da se stari: Berlusconi kaže da će odslužiti mandat do kraja

Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je u petak kako je siguran da će odslužiti mandat do kraja, odnosno do 2013., pošto je u ovome tjednu jedva preživio glasovanje o povjerenju.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiTalijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je u petak kako je siguran da će odslužiti mandat do kraja, odnosno do 2013., pošto je u ovome tjednu jedva preživio glasovanje o povjerenju.

Vlada se na glasovanju u parlamentu u utorak održala zahvaljujući samo tri glasa, pa politički analitičari najavljuju prijevremene izbore iduće godine, dvije godine prije redovita roka, osim ako Berlusconi ne proširi svoju konzervativnu koaliciju prema centru.

No Berlusconi je siguran da će završiti mandat. "Sasvim sam siguran da ću dovršiti mandat. Siguran sam da imam dovoljan broj glasova", izjavio je talijanski premijer na summitu EU-a u Bruxellesu.

Glasovanje o povjerenju vladi zatražila je ljevičarska oporba i zastupnici odani Gianfrancu Finiju, predsjedniku donjeg doma parlamenta, koji je ljetos razvrgnuo politički brak s Berlusconijem.

Finni je doživio ponižavajući udarac pošto se 74-godišnji premijer provukao "kroz iglene uši". Ipak, analitičari to smatraju "Pirovom pobjedom" koja je samo na nekoliko tjedana odgodila krizu i na proljeće očekuju novo glasovanje o povjerenju vladi.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika