29.12.2010. / 16:18

Autor: Hina , Nacional.hr

Nakon saborskog cirkusa

Novi ministri ushićeni: 'Stignemo spasiti gospodarstvo u godinu dana'

Novi ministar obrane Davor Božinović kazao je kako sa svoje nove pozicije može dati jedan novi poticaj bržem provođenju reformi u MORH-u. "Mislim se dodatno posvetiti i međunarodnoj afirmaciji Hrvatske kroz taj segment i otvarati mogućnosti za vojnu industriju u području izvoza"

Jadranka Kosor s novim ministrima i potpredsjednicima vlade (foto: Sanjin Strukić/PIXSELLJadranka Kosor s novim ministrima i potpredsjednicima vlade (foto: Sanjin Strukić/PIXSELLNovoizabrani potpredsjednici Vlade RH i ministri danas su naglasili da je godina dana dosta vremena za velik i dobar posao te zahvalili premijerki Jadranki Kosor što ih je predložila, te zastupnicima što su ih u Saboru potvrdili.

Novi potpredsjednik Vlade Petar Čobanković rekao je kako je svjestan da je "ovo prijelomni trenutak i da je središte interesa upravo na gospodarstvu". "Iskoristit ću sve svoje dosadašnje iskustvo i znanje te energiju koju imam da bih radio na dobrobit hrvatskog gospodarstva skupa s predsjednicom i ostalim kolegama čiji su resori važni za gospodarski oporavak Hrvatske", kazao je Čobanković.

Domagoj Milošević je ocijenio kako godinu dana nije malo vremena. "Ja sam navikao raditi pod vremenskim pritiskom tako da tu neće biti problema", rekao je. "Znam da Hrvatska i hrvatsko gospodarstvo imaju puno potencijala i mnogo prilika za investicije i siguran sam da ćemo te potencijale i osloboditi", kaže Milošević.

"Mislim se dodatno posvetiti i međunarodnoj afirmaciji Hrvatske", rekao je Božinović (na slici s Martinom Dalić i Domagojem Miloševićem); Autor:
Sanjin Strukić/PIXSELL"Mislim se dodatno posvetiti i međunarodnoj afirmaciji Hrvatske", rekao je Božinović (na slici s Martinom Dalić i Domagojem Miloševićem); Autor: Sanjin Strukić/PIXSELLGordan Jandroković kazao je kako je dužnost potpredsjednika Vlade velika čast, ali i obaveza i odgovornost da se nastavi s jačanjem međunarodnog položaja Hrvatske, te da se ove odnosno 2011. godine dogodi završetak pregovora i potpisivanje ugovora o ulasku u EU što je apsolutni prioritet resora kojem je na čelu.

Vlada 'osvježena', u Saboru standardno: 'Stranke u sferi šizofrenije i psihoterapije'

Nova ministrica financija Martina Dalić kazala je da je o onome što može napraviti razmišljala u kontekstu ukupnih ciljeva koje je premijerka Kosor iznijela tijekom saborske rasprave.

"Nedvojbeno spadam u one koji misle da Hrvatska iduće godine ne može izgubiti ni jedan dan i da se ne trebamo opterećivati je li ona predizborna ili nije". Ciljevi su jasni- ubrzanje programa gospodarskog oporavka, izlazak iz recesije, članstvo u EU i u kontekstu sva ta tri cilja mislim da se može puno napraviti, kazala je Dalić i najavila kako sada slijedi upoznavanje sa situacijom u javnim financijama.

U kontekstu ubrzanja programa gospodarskog oporavka, izlaska iz recesije i članstva u EU može se puno napraviti, rekla je Martina Dalić (Autor:
Sanjin Strukić/PIXSELL)U kontekstu ubrzanja programa gospodarskog oporavka, izlaska iz recesije i članstva u EU može se puno napraviti, rekla je Martina Dalić (Autor: Sanjin Strukić/PIXSELL)"Nije bitno koliko radimo nego kako radimo", ocijenio je novi ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić te naglasio kako će u svom mandatu pokušati to ministarstvo potpuno staviti u funkciju razvoja i novih investicija, držeći se pritom održivog razvoja.

Najavio je da će vrlo brzo predložiti izmjenu zakona o poticanju prodaje stanova jer to smatra važnim kako bi se pokrenulo graditeljstvo u Hrvatskoj.

Novi ministar obrane Davor Božinović kazao je kako sa svoje nove pozicije može dati jedan novi poticaj bržem provođenju reformi u MORH-u. "Mislim se dodatno posvetiti i međunarodnoj afirmaciji Hrvatske kroz taj segment i otvarati mogućnosti za vojnu industriju u području izvoza", kazao je Božinović.

Novi ministar kulture Jasen Mesić rekao je da je ministarska dužnost velika odgovornost i čast, te je dodao kako je dugo u tom resoru, od 1997., otkad i radi u Ministarstvu kulture. "Vjerujem da dobro poznajem sustav, njegove prednosti i mane i siguran sam da možemo nastaviti s reformama i projektima", kazao je i dodao kako se u godinu dana puno može napraviti i izrazio uvjerenje da će biti uspješni.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
1/12/10

liberty, 29.12.10. 17:06

pored ovakvih izjava, likovi iz bajki su sasvim realna stvorenja...


registracija
9/3/10

nostradurus, 29.12.10. 17:09

Ma što u godinu dana, uzeti ćemo 100 milijardi kuna kredita i recesiju prekinuti već za koji mjesec. Druga vlada će razmišljati kako da se vrate dugovi. Inače, to je program SDP-a i drugih stranaka koje misle da dolaze na vlast. Nekoliko godina fešte, a onda kukanje do neba.


registracija
18/12/10

ivaeva, 29.12.10. 18:19

Napokon i taj Božo Biškupić, (samozvani doživotni ministar) imperator, kolekcionar, koji je cijelu Hrvatsku stavio pod svoju privatnu opskrbu, vanka. Despot, kirjanja i diktator poput bivšeg nam premijera, kanadera; komu je nosio kišobrane i suncobrane, a moze biti i drugo, diljem svijeta. A o našem trošku, zna se. Prateći ga u stopu, više nego dotičnoga, sjena. Čudo da i on nije tamo negdje za petama mu sad... No, bo se još vidlo...! Jer taj sve zna i sve je kušao s njime!! Kaj ne?! ("Mladen Barišić ga je teretio da je kao pratitelj na Sanaderovim putovanjima novac stavljao na strane račune" Jutarnjilist). A kao fol, fotograf. Parazat hr kulture! Aut !!


registracija
17/12/10

zmaj, 29.12.10. 18:19

novi ministri čoeče... jebo mater ako neću glasat za Jacu...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika