02.01.2011. / 15:31

Autor: Hina

Palestinska samouprava osudila ubojstvo dvoje palestinskih civila

"Izraelska eskalacija nasilja u zadnja dva dana želi uništiti svaku nadu u mirovni proces", rekao je glasnogovornik Palestinske samouprave Nabil Abu Rudeina

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPalestinska samouprava osudila je u nedjelju eskalaciju nasilja izraelske vojske nakon pogibije dvoje palestinskih civila u zadnja 24 sata na okupiranoj Zapadnoj obali.

"Izraelska eskalacija nasilja u zadnja dva dana želi uništiti svaku nadu u mirovni proces", rekao je glasnogovornik Palestinske samouprave Nabil Abu Rudeina.

"Tražimo od američke administracije i od međunarodne zajednice da učini sve što je potrebno kako bi se zaustavila ta pogubna eskalacija nasilja u regiji", dodao je Abu Rudeina.

Dvoje palestinskih civila ubijeno je od subote u sukobima s izraelskom vojskom: žena koja je udahula suzavac na prosvjedima i mladić ubijen u izraelskoj pucnjavi na vojnoj kontrolnoj točki.

Palestinski čelnici su u subotu smrt Jawaher Abu Rahman, 36-godišnje Palestinke koja je umrla od posljedica udisanja suzavca u Bilinu, na prosvjednom skupu protiv izraelskog zaštitnog zida na Zapadnoj obali, nazvali "ratnim zločinom".

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 03.01.11. 00:32

Kao sto sam i predvidio prije nekoliko tjedana oni zele ponovno isprovocirati rat jer su im goloruki palestinci lak zalogaj pa ce to iskoristiti kao izgovor kako "ne moze ici dalje tzv. mirovni proces", odnosno kupovanje vremena dok ne izbace posljednjeg palestinca s okupiranih teritorija i dovedu ih pred gotov cin.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika