02.01.2011. / 17:35

Autor: Hina

BiH: prva optužnica zbog izgreda u Širokom Brijegu 2009.

Neposredno prije nogometnog susreta između Širokog Brijega i Sarajeva, 4. Listopada 2009. gostujući navijači započeli su sukobe s lokalnom policijom i stanovnicima Širokog Brijega

Foto: arhivaFoto: arhivaŽupanijsko zapadnohercegovačko tužiteljstvo sa sjedištem u Širokom Brijegu podiglo je protekloga tjedna prvu optužnicu zbog izgreda prije nogometnog susreta između nogometaša Širokog Brijega i Sarajeva u kojima je ubijen jedan navijač sarajevskog kluba u listopadu 2009. godine.

Kako je za nedjeljno izdanje Dnevnog Avaza potvrdila glavna županijska tužiteljica Vesna Ćavar protiv pripadnika sarajevske navijačke skupine Hordi zla optužnica je podignuta radi kaznenog djela uništavanje tuđe imovine.

Neposredno prije nogometnog susreta između Širokog Brijega i Sarajeva, 4. Listopada 2009. gostujući navijači započeli su sukobe s lokalnom policijom i stanovnicima Širokog Brijega. U pucnjavi koja je uslijedila smrtno je stradao sarajevski navijač Vedran Puljić.

Istraga o ubojstvu Puljića još je u tijeku. Tužiteljica Ćavar rekla je i kako je protiv više navijača Sarajeva i sudskih policajaca obustavljena istraga zbog nedostatka dokaza.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika