08.01.2011. / 11:06

Autor: Hina

Čile priznao Palestinu kao "slobodnu i neovisnu državu"

Čile je u petak priznao Palestinu kao "slobodnu i neovisnu" državu, po uzoru na nekoliko drugih zemalja Latinske Amerike među kojima su i Argentina i Brazil, izjavio je šef čileanske diplomacije Alfredo Moreno.

Palestinu su priznale još neke južnoameričke državePalestinu su priznale još neke južnoameričke državeČile je u petak priznao Palestinu kao "slobodnu i neovisnu" državu, po uzoru na nekoliko drugih zemalja Latinske Amerike među kojima su i Argentina i Brazil, izjavio je šef čileanske diplomacije Alfredo Moreno.

"Čileanska vlada odlučila je danas priznati državu Palestinu kao slobodnu, neovisnu i suverenu", kazao je ministar vanjskih poslova u izjavi pročitanoj za tisak. U tekstu se ne spominje granična crta te države.

Šef diplomacije dodao je: "To činimo u okviru rezolucija UN-a koje nam nude okvir prikladan za pregovore između zemalja, kako bi se riješili razni problemi".

Najavio je, također, da će čileanski predsjednik Sebastian Pinera posjetiti Izrael i palestinska područja 4. i 5. ožujka.

U prosincu su Brazil, Argentina, Urugvaj, Bolivija i Ekvador priznali Palestinu kao "slobodnu i neovisnu državu unutar granica iz 1967.", to jest prije izraelsko-arapskog rata i izraelske okupacije Pojasa Gaze i Zapadne obale.

Meksiko, Peru i Nikaragva također su objavili da razmatraju priznanje Palestine.

Vezane vijesti

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video koji je objavila izraelska grupa za ljudska prava prikazuje, kako se čini, naseljenike kako pucaju na skupinu palestinskih prosvjednika dok… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika