09.01.2011. / 12:20

Autor: Hina

Australija i dalje pliva: Nove obilne kiše u Queenslandu

Obilne kiše obrušile su se u nedjelju na australske plaže, a prognostičari su upozorili da bi poplave u golemim područjima sjeveroistoka mogle uskoro stići u turistička odredišta i glavni grad Queenslanda, Brisbane.

Nove kiše samo će produljiti agoniju AustralacaNove kiše samo će produljiti agoniju AustralacaObilne kiše obrušile su se u nedjelju na australske plaže, a prognostičari su upozorili da bi poplave u golemim područjima sjeveroistoka mogle uskoro stići u turistička odredišta i glavni grad Queenslanda, Brisbane.

"Moguće su umjerene do veće poplave u područjima zapadno od Brisbanea", kazao je meteorolog Brett Harrison.

Australski Meteorološki institut pažljivo prati razvoj situacija, a sve oči su sada uprte u Gold Coast koji je ključni čimbenik gospodarstva Queenslanda. Poplave su već nanijele velike štete rudarskoj industriji jer su brojni rudnici pod vodom a cestovni i željeznički pravci otplavljeni. Vodostaji rijeka su u Queenslandu su vrlo visoki, a nakon najnovijih padalina izlila se i rijeka Mary. Vlada je priopćila da se dosadašnja šteta može procijeniti na nešto više od milijardu dolara.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika