10.01.2011. / 07:55

Autor: Hina

Video: U padu iranskog zrakoplova 77 poginulih, 26 preživjelih

Dužnosnik spasilačke službe Gholam Reza Masoumi rekao je da operaciju spašavanja otežavaju vremenski uvjeti. "Teškoće spasiocima, za sada, zadaje obilati snijeg", objasnio je i dodao da je na mjestu nesreće snježni pokrivač dubok 70 centimetara

Foto: ReutersFoto: ReutersBroj mrtvih u nesreći iranskog Boeinga 727, koji se u nedjelju srušio na sjeverozapadu zemlje, porastao je na 77, uz 26 preživjelih, objavila je u ponedjeljak ujutro iranska državna televizija.

"Nažalost, 77 naših sunarodnjaka je poginulo, 26 ih je ozlijeđeno, a dvije se osobe još smatraju nestalima", objavila je televizija pozivajući se na nove podatke policije.

Do pada iranskog putničkog zrakoplova na sjeverozapadu Irana došlo je zbog loših vremenskih uvjeta, rekao je čelnik iranskog Crvenog polumjeseca

Mahmud Mozafar je agenciji Reuters rekao da su mnogi od ozlijeđenih u lošem stanju. On je rekao da je zrakoplovu tvrtke Iran Air bilo 106 osoba, 12 članova posade i 94 putnika.

Drugi dužnosnik Crvenog polumjeseca Heidar Heidari je državnoj novinskoj agenciji IRNA-i rekao da se "očekuje da će broj mrtvih rasti".

Ranije su iranski mediji dali različite podatke o broju ljudi u zrakoplovu koji se, kako su rekli neki dužnosnici, srušio prije slijetanja u zračnu luku u gradu Urumiyehu.

Mozafar je za državnu televiziju rekao da se zrakoplov pri padu raspao, ali da nije eksplodirao.

Državna televizija je priopćila da je zrakoplov Boeing 727 letio iz Teherana za Urumiyeh.

Dužnosnik spasilačke službe Gholam Reza Masoumi rekao je da operaciju spašavanja otežavaju vremenski uvjeti. "Teškoće spasiocima, za sada, zadaje obilati snijeg", objasnio je i dodao da je na mjestu nesreće snježni pokrivač dubok 70 centimetara.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika