10.01.2011. / 16:34

Autor: Hina

Ništa od primirja u Španjolskoj: Madrid odbija ponudu ETA-e

Španjolska vlada u ponedjeljak nije prihvatila stalno primirje koje je proglasila ETA, baskijska separatistička organizacija, javljaju agencije.

Alfredo Perez Rubalcaba (Reuters)Alfredo Perez Rubalcaba (Reuters)Španjolska vlada u ponedjeljak nije prihvatila stalno primirje koje je proglasila ETA, baskijska separatistička organizacija, javljaju agencije.

ETA-in proglas ne ide dovoljno daleko, rekao je premijerov zamjenik i ministar unutarnjih poslova Alfredo Perez Rubalcaba u kratkoj izjavi novinarima, a prenijela je agencija Reuters.

Vlada je pozvala ETA-u, koja je oslabljena nakon uhićenja i policijskih akcija, da se nakon pedesetogodišnjih oružanih napada odrekne nasilja i položi oružje.

Agencija France Presse prenosi Rubalcabine riječi da to primirje "nije kraj" oružane borbe koju želi Madrid.

Izjava iz priopćenja upućena javnosti preko separatističkog lista Gare "sigurno" nije ono što "želi španjolsko društvo", rekao je Rubalcaba.

"Drugim riječima, to nije loša vijest, ali nije vijest", ocijenio je ministar na tiskovnoj konferenciji sazvanoj u povodu objave priopćenja te oružane skupine.

"Na 'upit je li to kraj (oružane borbe)', odgovorio bih da nije", dodao je Rubalcaba.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika