11.01.2011. / 17:10

Autor: Hina

Roko Mijić oslobođen optužbe za skrivanje "topničkih dnevnika"

Županijski sud u Splitu odbio je žalbu Općinskoga državnog odvjetništva za ukidanje prvostupanjske presude Općinskoga suda po kojoj je u veljači 2010. Roko Mijić oslobođen optužbe za skrivanje "topničkih dnevnika", potvrdio je danas Županijski sud u Splitu.

Roko MijićRoko MijićŽupanijski sud u Splitu odbio je žalbu Općinskoga državnog odvjetništva za ukidanje prvostupanjske presude Općinskoga suda po kojoj je u veljači 2010. Roko Mijić oslobođen optužbe za skrivanje "topničkih dnevnika", potvrdio je danas Županijski sud u Splitu.

"Odbacivanjem žalbe Općinskoga državnog odvjetništva Županijski sud potvrdio je presudu splitskoga Općinskog suda kojom se Roka Mijića oslobađa optužbe za posjedovanje 'topničkih dnevnika'", izjavio je danas glasnogovornik Županijskoga suda u Splitu Neven Cambi.

Umirovljeni brigadir Hrvatske vojske (HV) Roko Mijić u vrijeme vojno-redarstvene akcije "Oluje" bio je zamjenik zapovjednika Operativne grupe iz Sinja Ante Kotromanovića.

U veljači 2010. godine Općinski sud u Splitu oslobodio ga je optužbe za skrivanje "topničkih dnevnika" iz "Oluje".

U obrazloženju oslobađajuće presude Općinski sud u Splitu naveo je kako nije riječ o "topničkim dnevnicima", nego o materijalu koji je Mijić rabio za diplomski rad "Operativna iskustva iz operacije 'Oluja' Zbornog područja Split".

Vezane vijesti

Vojnici uz plaću dobivali i naknadu HZMO-a?

Vojnici uz plaću dobivali i naknadu HZMO-a?

Na sjednici saborskog Odbora za obranu, zamjenica ministra obrane Višnja Tafra otkrila je kako se u Hrvatskoj vojsci nalazi 31 djelatna vojna osoba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika