12.01.2011. / 21:25

Autor: Hina

Potvrda iz Vatikana: Papa Benedikt XVI. beatificirat će Ivana Pavla II.

U utorak je vatikansko povjerenstvo kardinala i biskupa, članova Kongregacija za kauze svetaca, dalo pozitivno mišljene o medicinskom i teološkom dokazu da je Ivan Pavao II. neobjašnjivo izliječio francusku časnu sestre Marie-Simon Pierre koja je bolovala od Parkinsonove bolesti

Ivan Pavao II.Ivan Pavao II.Papa Benedikt XVI. ovoga će tjedna odobriti beatifikaciju svog prethodnika Ivana Pavla II., izjavili su u srijedu vatikanski izvori.

Očekuje se da će za "nekoliko dana" kardinal Angelo Amato, prefekt Kongregacije za kauze svetaca, predstaviti Benediktu XVI. dokaz da je Ivan Pavao napravio čudo i da treba biti beatificiran, rekao je jedan izvor.

Nakon toga Papa treba odobriti tu preporuku i odrediti datum beatifikacije.

U utorak je vatikansko povjerenstvo kardinala i biskupa, članova Kongregacija za kauze svetaca, dalo pozitivno mišljene o medicinskom i teološkom dokazu da je Ivan Pavao II. neobjašnjivo izliječio francusku časnu sestre Marie-Simon Pierre koja je bolovala od Parkinsonove bolesti.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika