17.01.2011. / 14:23

Autor: Nacional.hr

Joe Cocker 1. lipnja 2011. dolazi u zagrebačku Arenu

Glazbena legenda već više od 40 godina, te živi dokaz u današnjem glazbenom svijetu da se nakon duge i bogate karijere legendarne pjesme mogu i dalje izvoditi prepoznatljivim blues-soul glasom prepunim emocija nastupa 1. lipnja održati će koncert u Areni Zagreb

Joe Cocker Joe Cocker Najveći živući glazbenik prošlog i ovog stoljeća, čovjek ponajprije poznat po svom neobično privlačnom ‘hrapavom' glasu i nizu glazbenih uspješnica, Joe Cocker nastupit će u Zagrebu 1. lipnja 2011. godine u Areni Zagreb.

Joe Cocker je glazbena legenda već više od 40 godina, te živi dokaz u današnjem glazbenom svijetu da se nakon duge i bogate karijere legendarne pjesme mogu i dalje izvoditi prepoznatljivim blues-soul glasom prepunim emocija.

Njegovi koncerti posebnog su intenziteta i čarobnog doživljaja, a glazbeni kritičari u Njemačkoj gdje je nedavno bio na turneji njegove nastupe opisuju ovako: "Fantastičan show"- (Rhein-Neckar Zeitung) , "Neprekidne ovacije i aplauz. Odlične pjesme i predivan glas", (B.Z. am Sonntag)," Jedinstvena interpretacija" (Berliner Morgenpost).

Glazbenik je karijeru započeo 1961. godine svirajući pod imenom Vance Arnold Cocker sa svojim bendom" Vance Arnold And The Avengers", a samo dvije godine kasnije nastupao je kao predgrupa "The Rolling Stonesima". Proboj na vrhove top lista na svim kontinentima ostvario je 1969. godine kada je odlučio obraditi pjesmu The Beatlesa " With A Little Help From My Friends". Pjesma ga je očarala, te je dobila drugu dimenziju Cockerovom interpretacijom.

Legendarna obrada zaživila je na Woodstock festivalu i postala je svjetski hit u vrlo kratkom vremenu. Kritičari i dan danas njegov glas opisuju kao najbolji "bijeli" glas svih vremena. 40 godina nakon Woodstocka, umjetnikove izvedbe, neponovljivi hrapavi glas i vrhunske interpretacije nas i dalje oduševljavaju. Nakon odličnog koncerta u Puli 2005. u Zagrebu nas očekuje sjajan repertoar, koji će biti presjek najboljih uradaka u Cockerovoj karijeri te će nam uživo po prvi puta predstaviti svoj zadnji album "Hard Knocks" .

Cijene ulaznica čija prodaja počinje već u utorak, 18. siječnja, kreću se od 250 do 600 kuna.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika