24.01.2011. / 11:47

Autor: Nacional.hr

Broj poginulih u Brazilu veći je od 800

Više od 400 stanovnika smatra se nestalima u klizanjima tla u brdovitim predjelima regije

IlustracijaIlustracijaVlasti u Brazilu su izjavile kako je u jugoistočnom djelu te zemlje u poplavama, ovaj mjesec, poginulo više od 800 ljudi, prenosi BBC. Više od 400 stanovnika smatra se nestalima u klizanjima tla u brdovitim predjelima regije. Ovo je bila najgora elementarna nepogoda u povijesti Brazila.

Prema pisanju brazilskih novina O Globo trećina žrtava bila su djeca i adolescenti. Najviše žrtava zabilježeno je u gradu Nova Friburgo, gdje su zbog klizišta poginule 324 osobe. Nastavlja se s identificiranjem žrtava, dok su neka područja još uvijek dostupna samo helikopterima. Hitna službe kažu kako je osnovni cilj da nema više poginulih. Upozoravaju na rizik od zaraze zaraženom vodom. Brazilska vlada izjavila je kako će poboljšati sistem za rano uzbunjivanje koji bi trebao spriječiti moguće buduće nesreće. U hitno obnavljanje i raščišćavanje regije vlada je uložila 240 milijuna dolara.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika