28.01.2011. / 17:29

Autor: Hina

HRT radi na rješavanju problema prijema signala

Hrvatska radiotelevizija (HRT) priopćila je danas da u suradnji s ostalim nadležnim institucijama radi na rješavanju još uvijek aktualnih problema oko prijema televizijskoga signala na području zapadne Istre, te pojedinim dijelovima Dalmacije (Šibenik, Zadar).

HRT ima problema s emitiranjem u IstriHRT ima problema s emitiranjem u IstriHrvatska radiotelevizija (HRT) priopćila je danas da u suradnji s ostalim nadležnim institucijama radi na rješavanju još uvijek aktualnih problema oko prijema televizijskoga signala na području zapadne Istre, te pojedinim dijelovima Dalmacije (Šibenik, Zadar).

HRT naglašava da je izvor smetnji u Italiji, što otežava njegovo brzo rješavanje, te da je u stalnom kontaktu sa zasebnom tvrtkom Odašiljači i Veze (OiV) koja distribuira signal HRT-a i ostalih televizija.

Nacionalna radiotelevizija navodi da je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) talijanskoj strani uputila zahtjeve da prilagodi svoje odašiljače kako ne bi ometali prijem signala u Hrvatskoj ali da ona, iako upozorena, dosad nije reagirala na odgovarajući način.

Problemi s prijemom signala četiriju nacionalnih kanala u zapadnoj Istri pojavili su se lani 10. prosinca kada su proradili talijanski odašiljači koji rade na istim kanalima kao i hrvatski.

Radi otklanjanja smetnji, OiV je na području Istre postavio nove odašiljače u što je uloženo oko milijun kuna a koji su popravili stanje, no situacija još uvijek nije posve zadovoljavajuća, kažu u HRT-u.

Novi problemi s prijemom pojavili su se i na području Dalmacije, posebice u Šibeniku te Zadru jer su s talijanske strane Jadrana također proradili digitalni odašiljači koji remete prijem hrvatskih signala.

Gledateljima se preporuča da antenske sustave preusmjere prema izvoru najjačeg signala.

HRT navodi da je sa svoje strane doprinio otklanjanju smetnji iako nije odgovoran za tu situaciju.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika