28.01.2011. / 20:20

Autor: Hina

SAD traži suzdržavanje od nasilja u Egiptu

Egipat bi trebao dopustiti mirne prosvjede, biti suzdržan pri uporabi snaga sigurnosti i odustati od prekida komunikacija, rekla je državna tajnica SAD-a Hillary Clinton u petak tijekom velikih prosvjeda u egipatskim gradovima.

Hillary ClintonHillary ClintonEgipat bi trebao dopustiti mirne prosvjede, biti suzdržan pri uporabi snaga sigurnosti i odustati od prekida komunikacija, rekla je državna tajnica SAD-a Hillary Clinton u petak tijekom velikih prosvjeda u egipatskim gradovima.

"Duboko smo zabrinuti uporabom nasilja egipatske policije i snaga sigurnosti. Pozivamo egipatsku vladu da učini sve što je u njenoj moći da obuzda svoje snage sigurnosti", rekla je Clinton. "Istovremeno se prosvjednici moraju suzdržati od nasilja i mirno se izraziti".

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak donio je u petak odluku o uvođenju policijskog sata u Kairu, Aleksandriji i Suezu i zatražio je od vojske da u suradnji s policijom osigura poštovanje javnog reda, izvijestila je državna televizija četvrtog dana protuvladinih prosvjeda diljem zemlje.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 28.01.11. 21:00

Istovremeno se prosvjednici moraju suzdržati od nasilja i mirno se izraziti", kaze Hillary. Koji promasaj od sefa diplomacije najjace drzave na svijetu. Zar ona stvarno misli da ce one jade bez posla i prihoda citati njene upute sto da rade. Pa gdje je ona bila do jucer kad je podrzavala tog Mubaraka da radi to sto radi. Pateticno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika