02.02.2011. / 20:05

Autor: Hina

ElBaradei poziva vojsku da intervenira kako bi zaštitila ljudske živote

Mohamed ElBaradei, istaknuti egipatski oporbeni političar, pozvao je u srijedu vojsku da intervenira kako bi zaštitila Egipćane nakon sukoba između provladinih i protuvladinih prosvjednika u Kairu, izvijestila je televizijska postaja Al Jazeera.

Mohamed ElBaradeiMohamed ElBaradeiMohamed ElBaradei, istaknuti egipatski oporbeni političar, pozvao je u srijedu vojsku da intervenira kako bi zaštitila Egipćane nakon sukoba između provladinih i protuvladinih prosvjednika u Kairu, izvijestila je televizijska postaja Al Jazeera.

"Pozivam vojsku da intervenira kako bi zaštitila egipatske živote", prenijela je postaja njegovu izjavu i dodala da je ElBaradei rekao da vojska treba intrevenirati "danas" i ne ostati neutralna.

Postaja je navela njegovu izjavu da ima dokaze da su protuvladine prosvjednike napali policajci u civilu. Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova odbacilo je optužbe protuvladinih prosvjednika da je u sukobu sudjelovala policija u civilu.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika