04.02.2011. / 19:55

Autor: Hina

U Jordanu skup za reforme i potporu egipatskom narodu

Oko tisuću osoba okupilo se u petak u Amanu na poziv islamističke oporbe kako bi zahtijevalo reforme u Jordanu i iskazalo potporu pobuni egipatskog naroda, objavila je policija.

Prosvjednici u Jordanu traže smirivanje stanja u Egiptu (Reuters)Prosvjednici u Jordanu traže smirivanje stanja u Egiptu (Reuters)Oko tisuću osoba okupilo se u petak u Amanu na poziv islamističke oporbe kako bi zahtijevalo reforme u Jordanu i iskazalo potporu pobuni egipatskog naroda, objavila je policija.

Najprije se, na poziv glavne oporbene skupine Fronta islamske akcije (FIA), nakon molitve okupilo oko 400 ljudi ispred sjedišta vlade. FIA ne zahtijeva rušenje režima kralja Abdulaha II, već traži političke reforme. Tijekom posljednjih mjesec dana održano je nekoliko prosvjeda protiv visokih troškova života unatoč socijalnim mjerama, ali se broj prosvjednika počeo smanjivati nakon dijaloga između FAI-a i jordanske vlade.

"Želimo reforme", "Želimo zadovoljavajući izborni zakon", "Želimo živjeti u slobodi", "Želimo vlast koja ne služi bogatima, već siromašnima", uzvikivali su sudionici mirnog prosvjeda, koji su se potom uputili prema zgradi veleposlanstva Egipta u Amanu, gdje im se na skupu potpore pobuni Egipćana protiv vladavine predsjednika Hosnija Mubaraka pridružilo još oko 600 ljudi.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika