06.02.2011. / 11:57

Autor: Nacional.hr

Šokantni video:

Pogledajte kako je Mubarakova policija smaknula nenaoružanog prosvjednika

To je upravo scena koja bi mogla potaknuti nove nemire na egipatskim ulicama. Prosvjednici su ionako frustrirani činjenicom da neki zapadni vođe nisu dovoljno oštri u osudi Mubarakova režima i porukama da on što prije mora otići s vlasti

Egipatsku, ali i svjetsku javnost šokirala je snimka ubojstva prosvjednika u Aleksandriji koja je u posljednjih 24 sata procurila na internet.

Iako se na snimci teško raspoznaju detalji, sumnja se kako su prosvjednika ubili Mubarakovi policajci. U jednom trenutku jedan od prosvjednika zaputio se prema obližnjim policajcima gestikulirajući i šireći kaput kao da im želi reći da nije naoružan.

Premda je od naoružanih policajaca s uperenim oružjem stajao dovoljno daleko da im ne bude prijetnja oni su ga, nakon 30-ak napetih sekundi - ustrijelili. Pretpostavlja se kako je muškarac ubijen u petak, 28. siječnja u prosvjedima u Aleksandriji.

To je upravo scena koja bi mogla potaknuti nove nemire na egipatskim ulicama. Prosvjednici su ionako frustrirani činjenicom da neki zapadni vođe nisu dovoljno oštri u osudi Mubarakova režima i porukama da on što prije mora otići s vlasti.

U međuvremenu Muslimansko bratstvo, najveća egipatska islamistička oporbena skupina objavila je u priopćenju rano u nedjelju da je počela dijalog s egipatskim dužnosnicima kako bi vidjela u kojoj su mjeri vladajući spremni pristati na zahtjeve naroda.

Neimenovani dužnosnik pokreta kazao je da je "u subotu održan sastanak dužnosnika Muslimanske bratstva i egipatskog potpredsjednika Omara Sulejmana".

"U želji da sačuvamo interese nacije i njezinih institucija te u brizi da sačuvamo nezavisnost zemlje i ne dopustimo međunarodno ili regionalno uplitanje u naše unutarnje stvari, počeli smo dijalog kako bi vidjeli u kolikoj su mjeri vlasti spremne pristati na zahtjeve naroda".

Dužnosnici pokreta ponovili su u više navrata ovog tjedna da Muslimansko bratstvo neće imati kandidata na sljedećim predsjedničkim izborima predviđenima za rujan i da se u Egiptu ne zbiva islamska revolucija.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 06.02.11. 12:22

ACAB u cijelom svijetu!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika