08.02.2011. / 18:08

Autor: Hina

Kučan u Bruxellesu predao izvješće o BiH

Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan predstavio je u ponedjeljak u Bruxellesu, u svojstvu posebnog izaslanika predsjednika slovenske vlade Boruta Pahora za BiH, svoje izvješće o stanju u toj državi predsjedniku Europskog vijeća Hermanu Van Rompuyu, javila je u utorak Slovenska tiskovna agencija pozivajući se na izvore u Bruxellesu.

Milan KučanMilan KučanBivši slovenski predsjednik Milan Kučan predstavio je u ponedjeljak u Bruxellesu, u svojstvu posebnog izaslanika predsjednika slovenske vlade Boruta Pahora za BiH, svoje izvješće o stanju u toj državi predsjedniku Europskog vijeća Hermanu Van Rompuyu, javila je u utorak Slovenska tiskovna agencija pozivajući se na izvore u Bruxellesu.

Slovenska tiskovna agencija navodi da će Kučan svoje izvješće o mogućnostima ustavnih rješenja za BiH, koja bi omogućila njezino lakše približavanje EU, predstaviti i predstavnici EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton. Ona ovaj tjedan boravi u SAD-u, pa termin njezina susreta s Kučanom još nije određen, navodi STA.

S Kučanovim izvješćem o mogućnostima ustavnih promjena u BiH, koje je napisao nakon kontakata sa svim stranamka u toj državi, obaviješten je SAD, navode slovenski mediji, a predstavnik američke administracije za jugoistočnu Europu Thomas M. Countryman izjavio je da će izvješće dugogodišnjeg bivšeg predsjednika Slovenije podrobno proučiti.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika