13.02.2011. / 13:02

Autor: Hina

Kairo: Ponovno uspostavljen promet oko Tahrira

Egipatska vojska u subotu je priopćila da će aktualna vlada ostati na dužnosti dok se ne sastavi nova te da će Egipat poštovati međunarodne sporazume, što bi trebalo odagnati zabrinutost Izraela i SAD-a.

Foto: ReutersFoto: ReutersU nedjelju ujutro, prvog radnog dana nakon svrgnuća egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, ponovno je uspostavljen promet oko kairskog trga Tahrira, središta revolucije, no na samome trgu i dalje se okupljaju mnogobrojni stanovnici, prenosi France presse.

Za prometovanje vozila otvoren je veći dio trga, kairske prometne žile kucavice. Još uvijek je zatvoren onaj dio na kojemu se i dalje nalaze grupice prosvjednika, koje su se obvezale da će tamo ostati sve dok vojska ne ispuni svoja obećanja. Pod šatorima ili na tlu u vrećama, kako prenosi novinar AFP-a, još uvijek spavaju i zadržavaju se prosvjednici, ali ipak u puno manjem broju nego prethodnih dana.

Egipatska vojska u subotu je priopćila da će aktualna vlada ostati na dužnosti dok se ne sastavi nova te da će Egipat poštovati međunarodne sporazume, što bi trebalo odagnati zabrinutost Izraela i SAD-a. "Sadašnja vlada i guverneri vodit će poslove do uspostave nove vlade", rekao je jedan visoki vojni časnik u izjavi koju je prenijela državna televizija dan nakon ostavke predsjednika Hosnija Mubarak. Vojska je obećala mirnu tranziciju vlasti.

Nakon dva dana slavlja i karnevalske atmosfere u gradu očekuje se da će se u nedjelju život u Kairu vratiti u normalu, s otvaranjem prodavaonica i povratkom ljudi na posao.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika