17.02.2011. / 07:21

Autor: Hina

Konačne brojke: U prosvjedima u Egiptu ubijeno 365, ranjeno oko 5500 osoba

Tijekom 18 dana prosvjeda diljem Egipta koji su urodili odlaskom s vlasti predsjednika Hosnija Mubaraka ubijeno je 365 osoba, a oko 5500 ih je ranjeno, objavilo je u srijedu egipatsko ministarstvo zdravstva.

Egipat je srušio Mubaraka, ali po cijenu ljudskih životaEgipat je srušio Mubaraka, ali po cijenu ljudskih životaTijekom 18 dana prosvjeda diljem Egipta koji su urodili odlaskom s vlasti predsjednika Hosnija Mubaraka ubijeno je 365 osoba, a oko 5500 ih je ranjeno, objavilo je u srijedu egipatsko ministarstvo zdravstva.

"Ukupan broj ubijenih tijekom događaja u Egiptu iznosi oko 365... a 5500 osoba potražilo je pomoć zbog ozljeda", prenijela je agencija Mena izjavu ministra zdravstva Sameha Farida.

Te se brojke temelje na izvješćima iz bolnica i ambulanti, ali nisu konačne jer se još očekuju izvješća iz nekoliko institucija, rekao je ministar.

Arapska informacijska mreža o ljudskim pravima tvrdi kako se stotine ljudi, vjerojatno uhićenih tijekom prosvjeda, i dalje smatra nestalima.

"Stotine su ljudi uhićene, ali informacije o njihovom točnom broju nisu potpune... Vojska ih ne objavljuje", rekao je ravnatelj te organizacije za zaštitu ljudskih prava Gamal Eid.

Vezane vijesti

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Katalina Liptak, mađarska vozačica škoda fabije na koju je prije dvije godine automobilom naletio potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika