19.02.2011. / 10:08

Autor: Hina

H. Clinton upozorava talibane da prekinu veze s Al-Kaidom

Američka državna tajnica Hillary Clinton upozorila je u petak talibane da prekinu veze s Al-Kaidom što bi im, drži ona, omogućilo uključenje u afganistansko društvo.

Hillary ClintonHillary ClintonAmerička državna tajnica Hillary Clinton upozorila je u petak talibane da prekinu veze s Al-Kaidom što bi im, drži ona, omogućilo uključenje u afganistansko društvo.

U govoru u Asia Societu u New Yorku, Clinton je ponovila plan Obamine administracije o početku povlačenja američkih postrojbi iz Afganistana od srpnja ove godine i prebacivanje sigurnosti afganistanskim snagama do kraja 2014.

Clinton je objasnila slanje dodatnih 30.000 američkih vojnika u Afganistan strategijom odvajanja oslabljenih talibana od Al-Kaide i priključenjem onih koji odbijaju nasilje i prihvaćaju afganistanski ustav.

Clinton smatra da su talibani danas suočeni s istim izborima kao i 2001. u vrijeme pada islamskog režima optuženog da prihvaća neke čelnike Al-Kaide, odgovorne za terorističke napade na SAD u rujnu 2001.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
1/10/09

parampar, 19.02.11. 18:28

Obama administration has entered direct, secret talks with senior Afghan Taliban leaders - The New Yorker http://nyr.kr/gY7aHR


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika