24.02.2011. / 06:15

Autor: Nacional.hr

Ahmadinedžad pozvao vođe zemalja Bliskog istoka da slušaju svoje narode

Ova izjava nema veze s postupcima vlasti, koja upotrebljava silu u suzbijanju prosvjeda u iranskim gradovima

Iranski predsjednik Mahmoud AhmadinejadIranski predsjednik Mahmoud AhmadinejadIranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad pozvao je vođe zemalja Bliskog istoka da slušaju glas svojih naroda koji traže demokratske promjene, piše Islamska republička novinska agencija, a prenosi CNN.

Predsjednik nastavlja kako 'čvrsto preporučuje vođama da ljudima dopuste izaražavanje njihovih mišljenja'. Pozvao je ' vođe zemalja regije koji su odgovorili na zahtjeve svojih nacija i njihovu revoluciju metcima, da se pridruže svojem narodu i njegovim pokretima umjesto da stvaraju krvoproliće'. O Gadafiju je rekako kako je 'čudo da vođa države može ubijati svoj narod koristeći oružje i tenkove i reći kako će ubiti svakog tko mu se suprostavi'.

Ova izjava nema veze s postupcima vlasti, koja upotrebljava silu u suzbijanju prosvjeda u iranskim gradovima. Sigurnosne snage nekoliko puta su pucale u demonstrante, uhitile stotine ljudi, aktivisti se nalaze u zatvorima, pretreseni su im domovi i uredi, vođe opozicije Mehdi Karrubi i Mir Hossein Moussavi još uvijek su u kućnom pritvoru. Radikalniji zastupnici u parlamentu tražili su za njih smrtnu kaznu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika