28.02.2011. / 18:34

Autor: Nacional.hr

Kralj Bahreina smijenio četvero ministara

Dva smijenjena ministra su članovi kraljevske obitelji

Predsjednik SAD-a Barack ObamaPredsjednik SAD-a Barack ObamaPredsjednik SAD-a Barack Obama pozdravio je odluku kralja Bahreina, Hamada bin Isse al-Khalife, kojom je smijenio četvero ministara, izvještava internetski portal BBC. Dva smijenjena ministra su članovi kraljevske obitelji. Obama nastavlja kako je pozitivan potez i otvaranje inicijative nacionalnog dijaloga, koju je pokrenuo kraljevski princ Salman bin Hamad al-Khalifa. Dodaje kako bi dijalog trebao uključivati i odgovarati narodu Bahreina i ne bi trebao stvarati razlike. Na ovaj potez sunitski kralj se odlučio nakon dva tjedna šiitskih demonstracija u zemlji.

Tisuće prosvjednika i dalje kampira na Bisernom trgu u glavnom gradu Manami. Poziva se na demokratske reforme, stvaranje parlamenta i smjenu premijera Sheikha Khalife ibn Salmana al-Khalife, koji je 40 godina na vlasti. U Bahreinu, od 525 000 stanovnika od kojih 70 je posto muslimanskih šiita, smještena je i peta flota Mornarice SAD-a.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika