03.03.2011. / 20:04

Autor: Hina

Venezuela kaže da je Libija prihvatila Chavezov plan

Libijska vlada je prihvatila venezuelski plan traženja rješenja za pobunu pregovorima, rekao je u četvrtak glasnogovornik predsjednika Huga Chaveza.

Moamer Gadafi i Hugo ChavezMoamer Gadafi i Hugo ChavezLibijska vlada je prihvatila venezuelski plan traženja rješenja za pobunu pregovorima, rekao je u četvrtak glasnogovornik predsjednika Huga Chaveza.

Venezuelski ministar informiranja Andres Izarra također je potvrdio da je Arapska liga pokazala zanimanje za Chavezov prijedlog da se pošalje međunarodno povjerenstvo da razgovara s obje strane.

"Libija prihvaća prijedlog da se uz međunarodno povjerenstvo radi na okončanju sukoba pregovorima", rekao je Izarra agenciji Reuters. "Venezuela će nastaviti svoje kontakte u arapskom svijetu i drugdje kako bi našli formule za mir u Libiji".

Izvješća da su arapski čelnici ozbiljno uzeli Chavezov prijedlog spustila su cijene nafte nakon višednevnog rasta zbog zabrinutosti da će eskalacija nasilja u Libiji omesti opskrbu.

Ranije je predsjedatelj pobunjeničkog Nacionalnog libijskog vijeća odbacio razgovore s libijskim čelnikom Moamerom Gadafijem.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 04.03.11. 13:29

Luđaci


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika