04.03.2011. / 07:27

Autor: Hina

Gul: Egipatska vojska je ozbiljna glede tranzicije

Turski predsjednik Abdullah Gul izjavio je nakon sastanka s egipatskim vojnim čelnicima u četvrtak kako je uvjeren da je vojska ozbiljna glede demokratske tranzicije nakon pobune u kojoj je srušen s vlasti Hosni Mubarak.

Abdullah GulAbdullah GulTurski predsjednik Abdullah Gul izjavio je nakon sastanka s egipatskim vojnim čelnicima u četvrtak kako je uvjeren da je vojska ozbiljna glede demokratske tranzicije nakon pobune u kojoj je srušen s vlasti Hosni Mubarak.

Gul se sastao s Mohamedom Huseinom Tantavijem, čelnikom vrhovnog vijeća oružanih snaga koje je preuzelo vlast u Egiptu.

"Vjerujemo da bi ovaj proces tranzicije trebao završiti na način koji će zadovoljiti sva očekivanja egipatskog naroda. Egipat treba prijeći na demokratski, parlamentarni i ustavni sustva i Egipat treba postati najjača država u regiji, a njegov narod najsretniji narod nakon završetka tog procesa", rekao je Gul.

Gul je doputovao u Kairo nakon podnošenja ostavke egipatskog premijera Ahmada Šafika. Vrhovno vijeće je prihvatilo ostavku premijera i priopćilo da će fa na dužnosti zamijeniti bivši ministar prometa Esam Šaraf.

Šafik i njegova vlada imenovani su posljednjih dana vlasti predsjednika Hosnija Mubaraka koji je podnio ostavku 11. veljače pod pritiskom narodne pobune.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika