14.03.2011. / 14:47

Autor: Nacional.hr

Posljedice japanske katastrofe: Radioaktivni oblak za dva tjedna dolazi u Europu?

Švedska agencija za nuklearnu sigurnost ističe kako će vjetrovi do Europe donijeti tek nisku koncentraciju štetnih tvari koje neće imati značajiniji utjecaj na okoliš

Eksplozije u japanskoj nuklearki će utjecati na cijeli svijetEksplozije u japanskoj nuklearki će utjecati na cijeli svijetEksplozije u oštećenoj japanskoj nuklearnoj elektrani Fukashima utjecati će ne samo na Japan, već i na cijeli svijet. Stručnjaci procjenjuju kako će vjetrovi raznijeti radioaktivni oblak prema Tihom oceanu i Sjevernoj Americi.

Očekuje se da će radioaktivne čestice nošene jugozapadnim vjetrom dospjeti do Europe za otprilike dva tjedna i to prvenstveno do Švedske.

No, švedska agencija za nuklearnu sigurnost ističe kako će vjetrovi do Europe donijeti tek nisku koncentraciju štetnih tvari koje neće imati značajiniji utjecaj na okoliš. Slično priopćenju objavile su i američke agencije koje predviđaju kako će radioaktivne čestice do SAD-a i Kanade doći u sljedećih tjedan dana.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika