29.03.2011. / 12:17

Autor: Nacional.hr

Čudo uslijed tragedije: Mačji otok netaknut japanskom katastrofom

Razlog zbog kojeg je na otoku toliko mačaka je vjerovanje stanovnika otoka da će, ako nahrane mačku, imati sreću i veliko bogatstvo

Mačji otok dom je tisuća mačaka lutalicaMačji otok dom je tisuća mačaka lutalicaStravična katastrofa koja je pogodila Japan uništila je gradove i domove tisuća ljudi, no Tashirojima ili Mačji otok, dom je oko 100-tinjak starijih ljudi i tisuća mačaka lutalica, ostao je netaknut, prenosi Weird Asia News.

Razlog zbog kojeg je na otoku toliko mačaka je vjerovanje stanovnika otoka da će, ako nahrane mačku, imati sreću i veliko bogatstvo, a na otoku je zbog pažnje prema mačkama zabranjen pristup psima. Izgleda da se briga za mačke i praznovjerje stanovnicima ovog otoka isplatilo, jer nijedan od njih nije ozlijeđen za vrijeme razornog tsunamija.

No, tsunami je ipak stanovnicima Mačjeg otoka i njihovim četveronožnim sustanarima donio određene neprilike, jer od katastrofe koja je pogodila Japan na otoku manjka hrane za ljude ali i za mačke. Japanska organizacija za spas od potresa i podršku životinjama već je osmislila plan pomoći stanovnicima ovog otoka, hranu za ljude i mačke prevest će helikopterom, jer se je brodom zbog naplavina i ruševina u moru nemoguće približiti otoku.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika